Ovo "Pop" još nije doživio!

Prvi put za 22 godine u ulozi prvog trenera Spursa, Greg Popović suočen je sa uzastopnim porazima od preko 30 poena razlike.

Košarka 02.12.2018 | 23:45
Ovo "Pop" još nije doživio!
Nije tako loše kao što zvuči, jer za osmoplasiranom Minesotom (skor 11-11) zaostaju samo jednu pobedu, ali San Antonio Spursi (10-12) posle dva uzastopna poraza zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli Zapadne konferencije.

Poslednji put im se to u ovoj fazi sezone desilo 1996/97.

Tu sezonu završili su sa trećim najlošijim skorom u ligi, što im je omogućilo da na draftu "pokupe" Tima Dankana. Svi znamo šta se dešavalo u godinama nakon toga...

Ono što mnogo više brine Grega Popovića, navijače Spursa, pa i same igrače, jeste težina poslednjih poraza. U petak su na svom parketu izgubili od Hjustona 105:136, a dva dana ranije kao gosti od Minesote 128:89.

Prvi put otkako je "Pop" šef stručnog štaba, a imenovan je krajem 1996, San Antonio je dva meča zaredom izgubio razlikom većom od 30 poena!

"Momci se osećaju osramoćeno i potišteno, a tako i treba da bude", rekao je iskusni bek Pati Mils.

"Moramo da vodimo računa o široj slici, da znamo koga predstavljamo kada obučemo ovaj dres. Mi smo ovde na kratko, a ova organizacija će trajati mnogo duže. Zato moramo da pokažemo mnogo više ponosa", dodao je Australijanac.

Pre nego što su zaigrali dopadljivu košarku, sa mnogo prodora, ekstra pasova i trojki, Spursi su bili prepoznatljivi po granitnoj odbrani. Prevashodno zahvaljujući njoj, uzeli su četiri od pet titula pod vođstvom Popovića.

Međutim, ove sezone su već četiri puta primili 135 ili više poena na jednoj utakmici, a do ove sezone se to desilo samo dva puta u periodu od 22 godine, otkako je Popović nasledio Boba Hila.

"Očigledno je da smo pogubljeni u napadu, što je velikim delom moja odgovornost i moram da uradim bolji posao na tom polju. Što se tiče odbrane, moramo da podignemo energiju sa kojom igramo i da budemo pametniji. Svakako je pred nama mnogo rada", ocenio je Popović, kome je ovo poslednja sezona petogodišnjeg ugovora vrednog 55 miliona dolara.

On će krajem januara proslaviti 70. rođendan, ali za sada nije nagovestio povlačenje.

San Antonio je letos ostao bez dvojice članova "Velike trojke", pošto se Manu Đinobili pridružio Timu Dankanu u "penziji", a Toni Parker kao slobodan agent prešao u Šarlot.

Uz to je "trejdovan" najbolji igrač, nezadovoljni Kavai Lenard, u zamenu za Demara Derozana, koji je defanzivno daleko slabiji od Lenarda, a ukupno se u ekipi nalaze sedmorica novih igrača.

Da situacija bude još gora, Dedžonte Marej, projektovan kao prvi plejmejker, pokidao je prednji ukršteni ligament kolena još tokom trening kampa, a Pau Gasol je poslednjih nekoliko nedelja van stroja zbog frakture stopala.

Ovo bi očigledno mogla da bude sezona kada će se prekinuti njihova serija plasmana u plej-of, započeta još 1998. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar