Реал - Валенсија... Све очи упрте у Иска!

Шпански лист, Марка, из угла сукоба офанзивца са тренером Сантијагом Соларијем најављује дерби између Реал Мадрида и Валенсије.

Фудбал 01.12.2018 | 14:45
Реал - Валенсија... Све очи упрте у Иска!
Реал и Валенсија су, без дилеме, највећа разочарања досадашњег тока Примере. Међутим, и једнима и другима иде наруку то што првенство одавно није било уједначеније, па тако Краљевски клуб заостаје само шест бодова од тренутно првопласиране Севиље, док Слепи мишеви имају три мање од њега и требало би очекивати да обострано запну свим силама како би смањили, односно анулирали разлику.

Почев од традиције, више је параметара који указују на тријумф домаћих. Реалов играчки кадар доста је квалитетнији од риваловог, а и психолошки моменат је уз актуелног првака Европе и света. Обе екипе у уторак су наступиле у Лиги шампиона са различитим успехом. Галактикоси су после прошлонедељне очајне партије и дебакла на гостовању Еибару (3:0) одржали лекцију Роми на Олимпику и обезбедили прво место у Групи Г тријумфом од 2:0, а требало је да буде и убедљивији.

"Валенсија је у сваком погледу озбиљан супарник. Технички и тактички су јаки, добро су организовани. Свесни смо да морамо да одиграмо сјајну утакмицу како бисмо победили", изјавио је Сантијаго Солари. 

Валенсија је, с друге стране, претрпела минималан пораз од Јувентуса и преселиће се у Лигу Европе. Пулени Марселина Торала имали су добрих момената у Торину, али прескупо их је коштао очигледан мањак самопоуздања који је још један озбиљан минус пред двобој на Сантијаго Бернабеуу (20.45, Спорт Клуб 1), на којем Валенсија није славила од 23. марта 2008.

"Добили смо две првенствене утакмице заредом, а то нам није пошло за руком целе сезоне. Истина, поражени смо у Торину, али смо играли добро. Реално, тешко је добити Јувентус, поготово у гостима. Идемо у Мадрид по победу", поручио је Марселино. 

Поменули смо традицију. Ево још два занимљива податка: на претходних 10 међусобних лигашких дуела дошло је ГГ3+, а шест од минулих седам донело је и 1УГ 2+. Иако у Реалу више нема Кристијана Роналда, који је био права напаст за Валенсијине голмане, обавезно размотрите и те типове, односно неку од МОЗЗАРТ комбинација кеца и голова.

Наравно, не треба пренебрегнути случај Иска Аларкона. Шпански везиста је очигледно у лошим односима са новим тренером Соларијем. На гостовању Роми, Солари је прецртао Иска и са клупе за резервне играче, а лице шпанског аса када је излазио на трибине је све говорило. Био је смркнут, нервозан, видело се да му није ни до чега... Тако нешто му се није десило никада раније у Реалу. Ни код Анћелотија, ни код Бенитеза, ни код Зидана. Стога, ни не чуди што је Марка као централни мотив у најави ове утакмице изабрала управо ову ситуацију са насловом "Све очи упрте у Иска".

Ако Иско - најављен на клупи за вечерашњи сусрет - буде одлазио из Реал Мадрида, први у реду ће стајати Манчестер Сити и Јувентус...

Солари на вечерашњем сусрету неће моћи да рачуна на Наћа и Каземира, а Марселино на Родрига и Дениса Черишева.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

РЕАЛ МАДРИД
ВАЉАДОЛИД  (Д), ПРВЕНСТВО        2:0
ПЛЗЕЊ (Г), ЛИГА ШАМПИОНА 5:0
СЕЛТА (Г), ПРВЕНСТВО        4:2
ЕИБАР  (Г), ПРВЕНСТВО        0:3 
РОМА  (Г), ЛИГА ШАМПИОНА 2:0

ВАЛЕНСИЈА
ЂИРОНА (Д), ПРВЕНСТВО        0:1 
ЈАНГ БОЈС (Д), ЛИГА ШАМПИОНА 3:1
ХЕТАФЕ (Г), ПРВЕНСТВО        1:0
РАЈО ВАЉЕКАНО (Д), ПРВЕНСТВО        3:0 
ЈУВЕНТУС  (Г), ЛИГА ШАМПИОНА 0:1

МЕЂУСОБНИ СКОР
166    86      36      44      309:206

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар