Real - Valensija... Sve oči uprte u Iska!

Španski list, Marka, iz ugla sukoba ofanzivca sa trenerom Santijagom Solarijem najavljuje derbi između Real Madrida i Valensije.

Fudbal 01.12.2018 | 14:45
Real - Valensija... Sve oči uprte u Iska!
Real i Valensija su, bez dileme, najveća razočaranja dosadašnjeg toka Primere. Međutim, i jednima i drugima ide naruku to što prvenstvo odavno nije bilo ujednačenije, pa tako Kraljevski klub zaostaje samo šest bodova od trenutno prvoplasirane Sevilje, dok Slepi miševi imaju tri manje od njega i trebalo bi očekivati da obostrano zapnu svim silama kako bi smanjili, odnosno anulirali razliku.

Počev od tradicije, više je parametara koji ukazuju na trijumf domaćih. Realov igrački kadar dosta je kvalitetniji od rivalovog, a i psihološki momenat je uz aktuelnog prvaka Evrope i sveta. Obe ekipe u utorak su nastupile u Ligi šampiona sa različitim uspehom. Galaktikosi su posle prošlonedeljne očajne partije i debakla na gostovanju Eibaru (3:0) održali lekciju Romi na Olimpiku i obezbedili prvo mesto u Grupi G trijumfom od 2:0, a trebalo je da bude i ubedljiviji.

"Valensija je u svakom pogledu ozbiljan suparnik. Tehnički i taktički su jaki, dobro su organizovani. Svesni smo da moramo da odigramo sjajnu utakmicu kako bismo pobedili", izjavio je Santijago Solari. 

Valensija je, s druge strane, pretrpela minimalan poraz od Juventusa i preseliće se u Ligu Evrope. Puleni Marselina Torala imali su dobrih momenata u Torinu, ali preskupo ih je koštao očigledan manjak samopouzdanja koji je još jedan ozbiljan minus pred dvoboj na Santijago Bernabeuu (20.45, Sport Klub 1), na kojem Valensija nije slavila od 23. marta 2008.

"Dobili smo dve prvenstvene utakmice zaredom, a to nam nije pošlo za rukom cele sezone. Istina, poraženi smo u Torinu, ali smo igrali dobro. Realno, teško je dobiti Juventus, pogotovo u gostima. Idemo u Madrid po pobedu", poručio je Marselino. 

Pomenuli smo tradiciju. Evo još dva zanimljiva podatka: na prethodnih 10 međusobnih ligaških duela došlo je GG3+, a šest od minulih sedam donelo je i 1UG 2+. Iako u Realu više nema Kristijana Ronalda, koji je bio prava napast za Valensijine golmane, obavezno razmotrite i te tipove, odnosno neku od MOZZART kombinacija keca i golova.

Naravno, ne treba prenebregnuti slučaj Iska Alarkona. Španski vezista je očigledno u lošim odnosima sa novim trenerom Solarijem. Na gostovanju Romi, Solari je precrtao Iska i sa klupe za rezervne igrače, a lice španskog asa kada je izlazio na tribine je sve govorilo. Bio je smrknut, nervozan, videlo se da mu nije ni do čega... Tako nešto mu se nije desilo nikada ranije u Realu. Ni kod Anćelotija, ni kod Beniteza, ni kod Zidana. Stoga, ni ne čudi što je Marka kao centralni motiv u najavi ove utakmice izabrala upravo ovu situaciju sa naslovom "Sve oči uprte u Iska".

Ako Isko - najavljen na klupi za večerašnji susret - bude odlazio iz Real Madrida, prvi u redu će stajati Mančester Siti i Juventus...

Solari na večerašnjem susretu neće moći da računa na Naća i Kazemira, a Marselino na Rodriga i Denisa Čeriševa.

POSLEDNJIH PET

REAL MADRID
VALJADOLID  (D), PRVENSTVO        2:0
PLZENJ (G), LIGA ŠAMPIONA 5:0
SELTA (G), PRVENSTVO        4:2
EIBAR  (G), PRVENSTVO        0:3 
ROMA  (G), LIGA ŠAMPIONA 2:0

VALENSIJA
ĐIRONA (D), PRVENSTVO        0:1 
JANG BOJS (D), LIGA ŠAMPIONA 3:1
HETAFE (G), PRVENSTVO        1:0
RAJO VALJEKANO (D), PRVENSTVO        3:0 
JUVENTUS  (G), LIGA ŠAMPIONA 0:1

MEĐUSOBNI SKOR
166    86      36      44      309:206

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar