Конте и Рома – почело је!

Џејмс Палота је преломио!

Фудбал 01.12.2018 | 14:00
Конте и Рома – почело је!
Дани Еузебија ди Франческа на клупи Роме практично су одбројани. Уколико у недељу не буде добио Интер, вероватно ће се и званично опростити од тренерске функције.

Гласине о одласку италијанског стручњака са Олимпика све су гласније последњих недеља, а према неким информацијама из врха клуба стављен је ултиматум по којем мора да победи Реал Мадрид и Интер како би сачувао позицију. Рома је поражена упркос страшној игри у првом полувремену, а наводно је први човек клуба Џејмс Палота већ поручио својим људима од поверења да крену у преговоре с потенцијалним наследником - Антонијем Контеом.

Италијан је од летос без ангажмана после неславног растанка са Челсијем, а недавно је одбио позив мадридског Реала због тога што се налази усред судског процеса са бившим клубом. Подсетимо, Конте од Челсија захтева да му буде исплаћена плата гарантована по последњој години уговора, што је око 11.000.000 евра. Конте је такође покренуо и приватну тужбу против Романа Абрамовича због, како је наведено, каљања угледа и части и по том основу тражи још између 5.000.000 и 10.000.000 евра.

Конте је, иначе, био спреман да се посвети раду у Реалу, али је касније Флорентино Перез дигао руке од преговора јер је Италијан тражио превелику слободу у раду, односно менаџерску функцију уз тренерску, где би био одговоран за излазне и долазне трансфере у Мадриду.

Касније је откривено да Конте наводно чека Манчестер јунајтед и да му је жеља да тренерску каријеру настави у Премијер лиги. У Роми се надају да ће успети да га убеде да се предомисли. Први разговори су већ обављени, а Конте је од челника Роме затражио мало времена да размисли о свему пре него што донесе коначну одлуку.

Она ће, наравно, највише зависити од исхода парнице коју има са Челсијем и Абрамовичем, где би потенцијално могао да добије велику суму новца. Већу него што би икада могао да извуче од Роме.

Због тога су Ромине шансе у овом моменту – танке.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар