Konte i Roma – počelo je!

Džejms Palota je prelomio!

Fudbal 01.12.2018 | 14:00
Konte i Roma – počelo je!
Dani Euzebija di Frančeska na klupi Rome praktično su odbrojani. Ukoliko u nedelju ne bude dobio Inter, verovatno će se i zvanično oprostiti od trenerske funkcije.

Glasine o odlasku italijanskog stručnjaka sa Olimpika sve su glasnije poslednjih nedelja, a prema nekim informacijama iz vrha kluba stavljen je ultimatum po kojem mora da pobedi Real Madrid i Inter kako bi sačuvao poziciju. Roma je poražena uprkos strašnoj igri u prvom poluvremenu, a navodno je prvi čovek kluba Džejms Palota već poručio svojim ljudima od poverenja da krenu u pregovore s potencijalnim naslednikom - Antonijem Konteom.

Italijan je od letos bez angažmana posle neslavnog rastanka sa Čelsijem, a nedavno je odbio poziv madridskog Reala zbog toga što se nalazi usred sudskog procesa sa bivšim klubom. Podsetimo, Konte od Čelsija zahteva da mu bude isplaćena plata garantovana po poslednjoj godini ugovora, što je oko 11.000.000 evra. Konte je takođe pokrenuo i privatnu tužbu protiv Romana Abramoviča zbog, kako je navedeno, kaljanja ugleda i časti i po tom osnovu traži još između 5.000.000 i 10.000.000 evra.

Konte je, inače, bio spreman da se posveti radu u Realu, ali je kasnije Florentino Perez digao ruke od pregovora jer je Italijan tražio preveliku slobodu u radu, odnosno menadžersku funkciju uz trenersku, gde bi bio odgovoran za izlazne i dolazne transfere u Madridu.

Kasnije je otkriveno da Konte navodno čeka Mančester junajted i da mu je želja da trenersku karijeru nastavi u Premijer ligi. U Romi se nadaju da će uspeti da ga ubede da se predomisli. Prvi razgovori su već obavljeni, a Konte je od čelnika Rome zatražio malo vremena da razmisli o svemu pre nego što donese konačnu odluku.

Ona će, naravno, najviše zavisiti od ishoda parnice koju ima sa Čelsijem i Abramovičem, gde bi potencijalno mogao da dobije veliku sumu novca. Veću nego što bi ikada mogao da izvuče od Rome.

Zbog toga su Romine šanse u ovom momentu – tanke.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar