Партизан брине због каљуге у Лучанима...!

А Младост због повратка Тошића! Могу ли црно-бели да врате екипи Ненада Миловановића дуг за реми из Хумске? Миловановић: Детаљи, прекиди и дубина – Мирковић препородио Партизан! Тренер фудбалера Младости Ненад Миловановић рекао је данас да је Партизан фаворит, али да његова екипа има своје амбиције и да ће се супроставити ривалу.

Фудбал 01.12.2018 | 13:00
Партизан брине због каљуге у Лучанима...!
"Када се гледа папир, Партизан је увек фаворит, али играћемо на свом терену и очекујем долазак великог броја навијача да нас бодре. Пробаћемо да се супроставимо Партизану на неки свој начин, да из агресивног и доброг блока уђемо у контранападе", рекао је Миловановић.

Младост ће играти против Партизана у 18. колу Суперлиге Србије. 

"Биће тешка утакмица због терена, снег и киша су падали два-три дана, терен је пун воде, натопљен. Наши људи све раде да га оспособе и да буду оптимални услови за игру", казао је Миловановић. 

Похвално је говорио о Партизану и тренеру тог клуба Зорану Мирковићу. 

"Мирковић је препородио Партизан, који другачије игра, са већом енергијом. Тачно се види рад и рука тренера. Види се да се баве детаљима, имају одличне прекиде... У последње време држе дубину са Николићем, Рикардом и Јанковићем. Тошић се опоравио. Имају стабилну последњу линију. То су ствари које смо током недеље анализирали", навео је тренер Младости. 

Он је додао да је задовољан досадашњим делом сезоне, с обзиром на проблеме које је имао са повредама. 

"Младост има добар, коректан резултат у досадашњем делу сезоне. Можда смо могли који бод више да освојимо, али имамо велики проблем са штоперима, који су повређени и довијамо се. Они који их мењају то доста добро раде. Али, када се прави кућа, креће се од темеља, голмана и два штопера. Амбиције су плеј-оф Супер лиге и што даље да догурамо у Купу Србије", рекао је Миловановић. 

Три победе без примљеног гола. Пред одлазак на репрезентативну паузу и по повратку у такмичање успео је Партизан да веже утакмице на радост својих навијача – да буде учинковит у нападу, а чврст у одбрани – па се Гробари надају да би тај низ могао да се настави у Лучанима, у 18. колу Суперлиге (15.30, ТВ Аренаспорт 1).

Начин на који су играли против Војводине, Радника и врањског Динама даје црно-белима за право како ће и из Драгачева донети цео плен, тим пре што састав Ненада Миловановића не може да се похвали богзна каквим учинком у последњих месец дана. Данашњи дуел биће прилика Парном ваљку да врати Младости дуг за реми из првог дела сезоне (0:0) и покаже како му овај ривал и те како „лежи“. Традиција показује да је пре тог нершеног исхода у Хумској нанизао чак осам тријумфа у међусобним сусретима, ниједном испод два разлике.

Повољна околност по Зорана Мирковића је што је у минулом колу проширио кадар повратком Зорана Тошића на терен после три месеца и што за ово гостовање нема ни суспендованих, ни повређених играча. Довољно добрих разлога да се настави потера за Радничким, који је два бода испред на табели.

“Очекује нас изузетно тешка утакмица против квалитетног, дисциплинованог противника, праве такмичарске екипе, састављене од добрих, искусних играча: Тумбасевића, Марковског, двојице Јовановића, Радивојевића... Одлично су вођени, последње две, три сезоне су на окупу, у врху овдашњег фудбала”, предочио је Зоран Мирковић, тренер црно-белих, кога брине стање терена.

“Имамо информацију да није било снега. Гледали смо временску прогнозу, минус шест у Лучанима. Данас – благи плус, вероватно каљуга. Шта да радимо, како нама, тако и њима”.

Домаћин има друге мотиве. Пре свега да остану у горњем дому табеле и изборе пласман у плеј-оф. Да би се то десило мораће да играју боље него у последње четири рунде кад су претрпели чак три пораза, а добили само Војводину. Уме Младост да игра нападачки и даје голове (у последњих шест кола тек једном у томе није успела), али ће бити интересантно да ли може да надмудри најбољу одбрану првенства.

“Партизан добро држи дубину са Николићем, Рикардом и Јанковићем, игра по боковима са Милетићем и Урошевићем је велика претња, а опоравак искусног Тошића брига више. На нама је да покушамо да одиграмо на нивоу који је и фаворизованим ривалима задавао проблеме, тако да ћемо сигурно дати допринос да данашњи меч садржајем, узбуђењима и квалитетом испуни очекивања. Изузев повређених штопера Шатаре и Милошевића имаћу све играче на располагању. Хендикеп је изостанак наших централних штопера, али и у Сурдулици смо били без седам првотимаца, па смо одиграли коректан меч”, додао је Ненад Миловановић.

Пројектовани сасатви

МЛАДОСТ – ПАРТИЗАН (15.30, ТВ Аренаспорт 1)

Лучани
Стадион Младости
Судија: Игор Стојилковић

МЛАДОСТ: Росић – Пешић, Андрић, Синђић, Лековић – Тумбасевић, Пејовић – Павловић, Радиовојевић, Л. Јовановић – Одита. Тренер: Ненад Миловановић.

ПАРТИЗАН:  Стојковић – Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић – Здјелар, Пантић, Закарић, Јанковић – Николић, Рикардо. Тренер: Зоран Мирковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар