Partizan brine zbog kaljuge u Lučanima...!

A Mladost zbog povratka Tošića! Mogu li crno-beli da vrate ekipi Nenada Milovanovića dug za remi iz Humske? Milovanović: Detalji, prekidi i dubina – Mirković preporodio Partizan! Trener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović rekao je danas da je Partizan favorit, ali da njegova ekipa ima svoje ambicije i da će se suprostaviti rivalu.

Fudbal 01.12.2018 | 13:00
Partizan brine zbog kaljuge u Lučanima...!
"Kada se gleda papir, Partizan je uvek favorit, ali igraćemo na svom terenu i očekujem dolazak velikog broja navijača da nas bodre. Probaćemo da se suprostavimo Partizanu na neki svoj način, da iz agresivnog i dobrog bloka uđemo u kontranapade", rekao je Milovanović.

Mladost će igrati protiv Partizana u 18. kolu Superlige Srbije. 

"Biće teška utakmica zbog terena, sneg i kiša su padali dva-tri dana, teren je pun vode, natopljen. Naši ljudi sve rade da ga osposobe i da budu optimalni uslovi za igru", kazao je Milovanović. 

Pohvalno je govorio o Partizanu i treneru tog kluba Zoranu Mirkoviću. 

"Mirković je preporodio Partizan, koji drugačije igra, sa većom energijom. Tačno se vidi rad i ruka trenera. Vidi se da se bave detaljima, imaju odlične prekide... U poslednje vreme drže dubinu sa Nikolićem, Rikardom i Jankovićem. Tošić se oporavio. Imaju stabilnu poslednju liniju. To su stvari koje smo tokom nedelje analizirali", naveo je trener Mladosti. 

On je dodao da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone, s obzirom na probleme koje je imao sa povredama. 

"Mladost ima dobar, korektan rezultat u dosadašnjem delu sezone. Možda smo mogli koji bod više da osvojimo, ali imamo veliki problem sa štoperima, koji su povređeni i dovijamo se. Oni koji ih menjaju to dosta dobro rade. Ali, kada se pravi kuća, kreće se od temelja, golmana i dva štopera. Ambicije su plej-of Super lige i što dalje da doguramo u Kupu Srbije", rekao je Milovanović. 

Tri pobede bez primljenog gola. Pred odlazak na reprezentativnu pauzu i po povratku u takmičanje uspeo je Partizan da veže utakmice na radost svojih navijača – da bude učinkovit u napadu, a čvrst u odbrani – pa se Grobari nadaju da bi taj niz mogao da se nastavi u Lučanima, u 18. kolu Superlige (15.30, TV Arenasport 1).

Način na koji su igrali protiv Vojvodine, Radnika i vranjskog Dinama daje crno-belima za pravo kako će i iz Dragačeva doneti ceo plen, tim pre što sastav Nenada Milovanovića ne može da se pohvali bogzna kakvim učinkom u poslednjih mesec dana. Današnji duel biće prilika Parnom valjku da vrati Mladosti dug za remi iz prvog dela sezone (0:0) i pokaže kako mu ovaj rival i te kako „leži“. Tradicija pokazuje da je pre tog neršenog ishoda u Humskoj nanizao čak osam trijumfa u međusobnim susretima, nijednom ispod dva razlike.

Povoljna okolnost po Zorana Mirkovića je što je u minulom kolu proširio kadar povratkom Zorana Tošića na teren posle tri meseca i što za ovo gostovanje nema ni suspendovanih, ni povređenih igrača. Dovoljno dobrih razloga da se nastavi potera za Radničkim, koji je dva boda ispred na tabeli.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv kvalitetnog, disciplinovanog protivnika, prave takmičarske ekipe, sastavljene od dobrih, iskusnih igrača: Tumbasevića, Markovskog, dvojice Jovanovića, Radivojevića... Odlično su vođeni, poslednje dve, tri sezone su na okupu, u vrhu ovdašnjeg fudbala”, predočio je Zoran Mirković, trener crno-belih, koga brine stanje terena.

“Imamo informaciju da nije bilo snega. Gledali smo vremensku prognozu, minus šest u Lučanima. Danas – blagi plus, verovatno kaljuga. Šta da radimo, kako nama, tako i njima”.

Domaćin ima druge motive. Pre svega da ostanu u gornjem domu tabele i izbore plasman u plej-of. Da bi se to desilo moraće da igraju bolje nego u poslednje četiri runde kad su pretrpeli čak tri poraza, a dobili samo Vojvodinu. Ume Mladost da igra napadački i daje golove (u poslednjih šest kola tek jednom u tome nije uspela), ali će biti interesantno da li može da nadmudri najbolju odbranu prvenstva.

“Partizan dobro drži dubinu sa Nikolićem, Rikardom i Jankovićem, igra po bokovima sa Miletićem i Uroševićem je velika pretnja, a oporavak iskusnog Tošića briga više. Na nama je da pokušamo da odigramo na nivou koji je i favorizovanim rivalima zadavao probleme, tako da ćemo sigurno dati doprinos da današnji meč sadržajem, uzbuđenjima i kvalitetom ispuni očekivanja. Izuzev povređenih štopera Šatare i Miloševića imaću sve igrače na raspolaganju. Hendikep je izostanak naših centralnih štopera, ali i u Surdulici smo bili bez sedam prvotimaca, pa smo odigrali korektan meč”, dodao je Nenad Milovanović.

Projektovani sasatvi

MLADOST – PARTIZAN (15.30, TV Arenasport 1)

Lučani
Stadion Mladosti
Sudija: Igor Stojilković

MLADOST: Rosić – Pešić, Andrić, Sinđić, Leković – Tumbasević, Pejović – Pavlović, Radiovojević, L. Jovanović – Odita. Trener: Nenad Milovanović.

PARTIZAN:  Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Pantić, Zakarić, Janković – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar