ПЛ: Кардиф и Ворнок се реванширали "вуковима"!

Преокрет Кардифа за бег из зоне испадања! Фудбалери Кардифа победили су Вулверхемптон са 2:1, у 14. колу Премијер лиге.  Спектакл у Кардифу - Хојлетов пројектил избио зубе Вуковима! Домаћин после преокрета освојио сва три бода.

Фудбал 01.12.2018 | 11:00
ПЛ: Кардиф и Ворнок се реванширали "вуковима"!
Фудбалери Кардифа преокретом стигли до победе над Вулверхемптоном у премијерном мечу 14. кола Премијер лиге.

Кардиф је победио после преокрета, пошто је Вулверхемптон водио од 18. минута голом Мета Доертија.

Стрелци за домаћи клуб били су Арон Гунарсон у 65. и Џуниор Хојлет у 77. минуту.

Кардиф сада има 11 бодова и 15. је на табели енглеског првенства. Вулверхемптон са 16 заузима 11. место. 

Најзанимљивији мечеви 14. кола енглеске Премијер лиге биће одиграни у недељу када ће се састати Арсенал и Тотенхем, а градски дерби одиграти Ливерпул и Евертон, међутимузбуђења није недостајало ни у његовом премијерном мечу.

Кардиф и Вулверхемптон састали су се у „чемпионшип“ дербију,а дуел двојице новајлија у елитном рангуприпао је домаћинима.

Велшани су на Кардиф сити стадиону са 2:1 савладали Вулверхемптон и реванширали им се за болни пораз у завршници Чемпионшипа прошле сезоне.

Тада су "вукови" минималним резултатом савладали Кардиф, и то након што су домаћи промашили два пенала, а меч је обиежио сукоб двојице тренера.

Менаџер Вулверхемптона Нуњо Еспирито Санто "заборавио“ је да се поздрави са колегом после победе и уместо тога је бурно прослављао поједу.

Тренер Кардифа Нил Ворнок, није уважио његово накнадно извињењ , нити прихватио пружену руку обрусивши му грубо: "Ф... офф".

Овог петка двојица тренера поздравили су се пре меча, а након 90 минута Нуњо је морао да честита Ворноку.

Могао је и Арону Гунарсону и Жуниору Хојлеу, и то не само на победи, већ на фантастичним погоцима за преокрет и победу Кардифа, који је на полувремену губио 1:0, после поготка Доертија.

Гунарсон јсе у 65. минут одлично снашао у гужви у противничком шеснаестерцу и волејом са само неколико метара матирао Патрисија.

Још јепши биоје победоносни погодак Жуниора Хојлеа 12 минута касније. Хојле је започео акцију домаћих на левом крилу, а када се чинило да ћегостујућа одбрана коначно отклонити опасност нападач Кардифа је са угла шеснаестерца погодио супротан угао за велико славље у Велсу и свој првенац ове сезоне.

Кардиф се овом победом померио из зоне испадања, док су "вукови" послије доброг старта сезоне упали у кризу и уписали пети меч без победе у низу, од којих су четири пута поражени.

Прошле сезоне су одмеравали снаге у Чемпионшипу, а сада је дошао ред после 56 година да виде ко је бољи у елитном рангу енглеског фудбала. И прву битку против Вулверхемптона добио је Кардиф Сити. Екипа Нила Ворнока на свом терену је савладала Вукове са 2:1 у уводној утакмици 14. кола Премијер лиге.

Био је то тек трећи првенствени тријумф Кардифа, али други у последње три утакмице и могао би да буде и те како важан у борби за опстанак.

Да све буде још интересантније, Кардиф је освојио три бода после великог преокрета у другом полувремену, а у првом делу утакмице изабраници Нуна Еспирита Санта били су бољи ривал.

Све је почело одлично за Вукове који су повели у 18. минуту преко ирског дефанзивца Мета Доертија, а њему је то био други првенствени погодак у сезони.

Није познато шта је Ворнок рекао играчима у свлачионици током паузе на полувремену, али је очигледно „упалило“. Играо се 65. минут када је Арон Гунарсон искористио Морисоново додавање и изједначио.

А онда је у 77. минуту виђен најлепши тренутак на утакмици, када је Џуниор Хојлет са левог рогља противничког казненог простора ухватио одбијену лопту и послео неодбрањиву кифлу у рашље Вукова за делиријума на стадиону Кардифа.

Премијер лига, 14. коло

Кардиф – Вулверхемптон 2:1 (0:1)
/Гунарсон65, Хојле 77 – Доерти 18/

Субота

Кристал Палас – Барнли (16.00)
Хадерсфилд – Брајтон
Лестер – Вотфорд
Манчестер сити – Борнмут
Њукасл – Вест Хем
Саутемптон – Манчестер јунајтед (18.30)

Недеља
Челси – Фулам (13.00)
Арсенал – Тотенхем (15.05)
Ливерпул – Евертон (17.00)

ТАБЕЛА: Манчестер сити 35, ливерпул 33, Тотенхем 30, Челси 28, Арсенал 27, Евертон 22, Манчестер јунајтед 21, Борнмут 20, Вотфорд 20, Лестер 18, Вулверхемптон (+1) 16, Брајтон 15, Њукасл 12, Вест Хем 12, Кардиф (+1) 11, Хадерсфилд 10, Кристал Палас 9, Барнли 9, Саутемптон 8, Фулам 8

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар