PL: Kardif i Vornok se revanširali "vukovima"!

Preokret Kardifa za beg iz zone ispadanja! Fudbaleri Kardifa pobedili su Vulverhempton sa 2:1, u 14. kolu Premijer lige.  Spektakl u Kardifu - Hojletov projektil izbio zube Vukovima! Domaćin posle preokreta osvojio sva tri boda.

Fudbal 01.12.2018 | 11:00
PL: Kardif i Vornok se revanširali "vukovima"!
Fudbaleri Kardifa preokretom stigli do pobede nad Vulverhemptonom u premijernom meču 14. kola Premijer lige.

Kardif je pobedio posle preokreta, pošto je Vulverhempton vodio od 18. minuta golom Meta Doertija.

Strelci za domaći klub bili su Aron Gunarson u 65. i Džunior Hojlet u 77. minutu.

Kardif sada ima 11 bodova i 15. je na tabeli engleskog prvenstva. Vulverhempton sa 16 zauzima 11. mesto. 

Najzanimljiviji mečevi 14. kola engleske Premijer lige biće odigrani u nedelju kada će se sastati Arsenal i Totenhem, a gradski derbi odigrati Liverpul i Everton, međutimuzbuđenja nije nedostajalo ni u njegovom premijernom meču.

Kardif i Vulverhempton sastali su se u „čempionšip“ derbiju,a duel dvojice novajlija u elitnom rangupripao je domaćinima.

Velšani su na Kardif siti stadionu sa 2:1 savladali Vulverhempton i revanširali im se za bolni poraz u završnici Čempionšipa prošle sezone.

Tada su "vukovi" minimalnim rezultatom savladali Kardif, i to nakon što su domaći promašili dva penala, a meč je obiežio sukob dvojice trenera.

Menadžer Vulverhemptona Nunjo Espirito Santo "zaboravio“ je da se pozdravi sa kolegom posle pobede i umesto toga je burno proslavljao pojedu.

Trener Kardifa Nil Vornok, nije uvažio njegovo naknadno izvinjenj , niti prihvatio pruženu ruku obrusivši mu grubo: "F... off".

Ovog petka dvojica trenera pozdravili su se pre meča, a nakon 90 minuta Nunjo je morao da čestita Vornoku.

Mogao je i Aronu Gunarsonu i Žunioru Hojleu, i to ne samo na pobedi, već na fantastičnim pogocima za preokret i pobedu Kardifa, koji je na poluvremenu gubio 1:0, posle pogotka Doertija.

Gunarson jse u 65. minut odlično snašao u gužvi u protivničkom šesnaestercu i volejom sa samo nekoliko metara matirao Patrisija.

Još jepši bioje pobedonosni pogodak Žuniora Hojlea 12 minuta kasnije. Hojle je započeo akciju domaćih na levom krilu, a kada se činilo da ćegostujuća odbrana konačno otkloniti opasnost napadač Kardifa je sa ugla šesnaesterca pogodio suprotan ugao za veliko slavlje u Velsu i svoj prvenac ove sezone.

Kardif se ovom pobedom pomerio iz zone ispadanja, dok su "vukovi" poslije dobrog starta sezone upali u krizu i upisali peti meč bez pobede u nizu, od kojih su četiri puta poraženi.

Prošle sezone su odmeravali snage u Čempionšipu, a sada je došao red posle 56 godina da vide ko je bolji u elitnom rangu engleskog fudbala. I prvu bitku protiv Vulverhemptona dobio je Kardif Siti. Ekipa Nila Vornoka na svom terenu je savladala Vukove sa 2:1 u uvodnoj utakmici 14. kola Premijer lige.

Bio je to tek treći prvenstveni trijumf Kardifa, ali drugi u poslednje tri utakmice i mogao bi da bude i te kako važan u borbi za opstanak.

Da sve bude još interesantnije, Kardif je osvojio tri boda posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, a u prvom delu utakmice izabranici Nuna Espirita Santa bili su bolji rival.

Sve je počelo odlično za Vukove koji su poveli u 18. minutu preko irskog defanzivca Meta Doertija, a njemu je to bio drugi prvenstveni pogodak u sezoni.

Nije poznato šta je Vornok rekao igračima u svlačionici tokom pauze na poluvremenu, ali je očigledno „upalilo“. Igrao se 65. minut kada je Aron Gunarson iskoristio Morisonovo dodavanje i izjednačio.

A onda je u 77. minutu viđen najlepši trenutak na utakmici, kada je Džunior Hojlet sa levog roglja protivničkog kaznenog prostora uhvatio odbijenu loptu i posleo neodbranjivu kiflu u rašlje Vukova za delirijuma na stadionu Kardifa.

Premijer liga, 14. kolo

Kardif – Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Gunarson65, Hojle 77 – Doerti 18/

Subota

Kristal Palas – Barnli (16.00)
Hadersfild – Brajton
Lester – Votford
Mančester siti – Bornmut
Njukasl – Vest Hem
Sautempton – Mančester junajted (18.30)

Nedelja
Čelsi – Fulam (13.00)
Arsenal – Totenhem (15.05)
Liverpul – Everton (17.00)

TABELA: Mančester siti 35, liverpul 33, Totenhem 30, Čelsi 28, Arsenal 27, Everton 22, Mančester junajted 21, Bornmut 20, Votford 20, Lester 18, Vulverhempton (+1) 16, Brajton 15, Njukasl 12, Vest Hem 12, Kardif (+1) 11, Hadersfild 10, Kristal Palas 9, Barnli 9, Sautempton 8, Fulam 8

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar