Медојевић из Скупштине у затвор

- Рано јутрос, након завршетка скупштинског заседања, полиција ухапсила посланика Демократског фронта Небојшу Медојевића и спровели га у затвор у Спужу.

Регион 30.11.2018 | 07:36
Медојевић из Скупштине у затвор
Медојевић је притворен по наредби председника Вишег суда Бориса Савића због вишемесечног одбијања да да исказ у предмету који се против њега води.

Медојевић и његов колега Милан Кнежевић месецима одбијају да доставе податке о судији који је наводно понудио да за 10.000 евра укине пресуду због напада на полицајаца 2015. године. 

Судска наредба ће бити на снази, а Медојевић у ЗИКС-у, како је речено из Управе полиције, све док не да исказ у поступку који се води, што значи да може бити пуштен на слободу након давања изјаве или да може бити задржан у притвору до даљег. 

Испред затвора у Спужу се јавио посланик Славен Радуновић, који је у видео обраћању на свом Фејсбук налогу, казао да не зна о чему се ради и да чекају да добију информацију. Како је рекао, у ДФ-у сумњају да се исто спрема Милану Кнежевићу, који је синоћ боравио у Скупштини. 

"Сумњамо да се исто спрема и Милану Кнежевићу", навео је Радуновић, додајући да је Медојевић "пресретнут "марицом" на Булевару Светог Петра Цетињског и да је ухапшен". 

Високи функционер ДФ Милан Кнежевић, поручио је на ванредној конференцији ноћас у један сат да се неће предати ;полицији и да ће с колегама из ДФ-а остати у Скупштини до даљег. 

Он је рекао да је требало да буде ухапшен заједно с председником ;Покрета за промјене ;(ПзП) ;Небојшом Медојевићем. 

"Због консултација сам остао пет-десет минута дуже у Скупштини, а испред су биле две ‘марице’ које је требало да поступе по налогу председника Вишег суда ;Бориса Савића. И раније сам саопштио да немам намеру да се добровољно предам и заједно ћу с колегама посланицима остати у Скупштни до даљег, да демонстрирамо принцијепијелост и наш став да су нападнути Скупштина, посланици, Устав, а најмање Медојевић и ја", истакао је ;Кнежевић.

Један од лидера ДФ-а и посланик тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе ;Андрија Мандић рекао је да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата.

"Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину после гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спужу. Очигледно је реализована намера Вишег суда да Небојшу Медојевића ставе у затвор због тога што су проценили да није сведочио онако како су се надали, а овде видите да стоји још једна "марица" која чека Милана Кнежевића како би и њега повели у затвор", рекао је Мандић.

(Бета)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ђорђе

30.11.2018 07:30

ДА ДОДАМ: ПУНА ПОДРШКА МЕДОЈЕВИЋУ, ДОЉЕ ДИКТАТОРИ У СРПСКОМ НАРОДУ. СЛОБОДА НАРОДУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

АлКапоне

30.11.2018 10:27

Само полако, и нас РСовски Ал Капоне це убрзо поцети да хапси неистомисљенике. Сто би њихов Капо Ди Тити Капи био бољи. Обојица су Кассони

Name

Мала ал постена

30.11.2018 07:31

Мала ал демократска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

30.11.2018 10:33

Која је ово диктатура, страшно! Не смију људи више ни мислити, а камоли мисао изрећи, ако није хвалоспјев власнику ЦГ.

Name

Дзоо

30.11.2018 07:42

Ма ти као сто је медојевиц мислил су да могу балван револуције али нема просло са вихором.Ни Руси вам немогу висе помоци.ЦГ је Нато ејј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан Здрале

30.11.2018 08:17

Дје цес у НА То О оца ти оцинског!

Name

Дзоо

30.11.2018 09:37

Е дјес на мене оца ти цетињског.Али сала на страну они се спасисе свих проблема само ове насе будале Срби никако да сконтају као нас Додик

Name

МИЛАН

30.11.2018 09:08

Ал Капоне је увео тоталитарни систем у Црној Гори јос одавно.То је криминалац највецег ранга у Европи,а Европа цути,Европа одобрава.Веома симптоматицно,Ђукановиц алиас Капоне је увео од поцетка јединствене валуте за ЕУ као валуту Евро!Ко је то дозволио,како је то ЕУ напрецац дала Ђукановицу нову валуту као да је била на пијаци!Ево сада Хрватска као цланица ЕУ треба да пређе на Евро,али процедура це потрајати неколико година.Мило то добио за ноц.!Мафијаска дрзава купила лиценцу за европску валуту.И сада хапсе људе,а када би било код њих правицности само мало,владајуца олигарфија би била на дозивотној робији...срецно Црна Горо.срецно Монтенегро..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

30.11.2018 10:33

Волели или не Дјука им је обезбедио сигурност.Нема висе просипати мрзњу по Црну Гору а све резирано из Београда.Онај Кнезевиц са друством су обицне лопине где пролазе јос код брдјана,инаце и они полако увидјају да оби раде по диктату Вуцица,али велики Аца сад се устукну.

Name

Ре Милан

01.12.2018 17:25

А ста сте ви хтјели да владате и Црном Гором ,мало сутра.

Name

Тако ти је кад си Србин

30.11.2018 10:02

Од ИИ свјетског рата Срби немају праве политичаре па је зато тешко бити данас Србин гдје амбасадори са политичарима не раде ништа осим испод стола;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

30.11.2018 10:31

ГЛЕДАО САМ СИНОЦ ОВУ ЦРНОГОРСКУ СКУПСТИНУ.ТОЛИКО МРЗЊЕ ПРЕМА СРБИМА НИСАМ ОЦЕКИВАО.ВИСЕ МРЗЕ СРБЕ НЕГО БОСЊАЦИ ХРВАТИ И СИПТАРИ.СРБИ ТРЕБАЈУ РЕАГОВАТИ НА ОВАКУ МРЗЊУ И ОДГОВОРИТИ СЛОЗНО.СТУДИРАЈУ У БЕОГРАДУ И ВРАТЕ СЕ У ЦРНУ ГОРУ И ТОЛИКО ИСПОЉЕ МРЗЊУ ДА ЈЕ ТО НЕВЈЕРОВАТНО.ПРЕИСПИТАТИ БОГАСТВО МИЛОВИХ ПОЛИТИЦАРА КОЈЕ СЕ НАЛАЗИ У СРБИЈИ И БАГРИ ОДУЗЕТИ СВЕ И БОЈКОТОВАТИ ЦРНОГОРСКО МОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре цар

01.12.2018 17:27

Ух јеботе вас мрзи цјели свјет де мало олади.