Medojević iz Skupštine u zatvor

- Rano jutros, nakon završetka skupštinskog zasedanja, policija uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sproveli ga u zatvor u Spužu.

Region 30.11.2018 | 07:36
Medojević iz Skupštine u zatvor
Medojević je pritvoren po naredbi predsednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi.

Medojević i njegov kolega Milan Knežević mesecima odbijaju da dostave podatke o sudiji koji je navodno ponudio da za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine. 

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u ZIKS-u, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne da iskaz u postupku koji se vodi, što znači da može biti pušten na slobodu nakon davanja izjave ili da može biti zadržan u pritvoru do daljeg. 

Ispred zatvora u Spužu se javio poslanik Slaven Radunović, koji je u video obraćanju na svom Fejsbuk nalogu, kazao da ne zna o čemu se radi i da čekaju da dobiju informaciju. Kako je rekao, u DF-u sumnjaju da se isto sprema Milanu Kneževiću, koji je sinoć boravio u Skupštini. 

"Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću", naveo je Radunović, dodajući da je Medojević "presretnut "maricom" na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i da je uhapšen". 

Visoki funkcioner DF Milan Knežević, poručio je na vanrednoj konferenciji noćas u jedan sat da se neće predati ;policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg. 

On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsednikom ;Pokreta za promjene ;(PzP) ;Nebojšom Medojevićem. 

"Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dve ‘marice’ koje je trebalo da postupe po nalogu predsednika Višeg suda ;Borisa Savića. I ranije sam saopštio da nemam nameru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštni do daljeg, da demonstriramo princijepijelost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja", istakao je ;Knežević.

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore ;Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

"Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna "marica" koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor", rekao je Mandić.

(Beta)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Đorđe

30.11.2018 07:30

DA DODAM: PUNA PODRŠKA MEDOJEVIĆU, DOLJE DIKTATORI U SRPSKOM NARODU. SLOBODA NARODU....

ODGOVORITE
Name

AlKapone

30.11.2018 10:27

Samo polako, i nas RSovski Al Kapone ce ubrzo poceti da hapsi neistomisljenike. Sto bi njihov Kapo Di Titi Kapi bio bolji. Obojica su Kassoni

Name

Mala al postena

30.11.2018 07:31

Mala al demokratska.

ODGOVORITE
Name

Sramota

30.11.2018 10:33

Koja je ovo diktatura, strašno! Ne smiju ljudi više ni misliti, a kamoli misao izreći, ako nije hvalospjev vlasniku CG.

Name

Dzoo

30.11.2018 07:42

Ma ti kao sto je medojevic mislil su da mogu balvan revolucije ali nema proslo sa vihorom.Ni Rusi vam nemogu vise pomoci.CG je Nato ejj

ODGOVORITE
Name

Dusan Zdrale

30.11.2018 08:17

Dje ces u NA To O oca ti ocinskog!

Name

Dzoo

30.11.2018 09:37

E djes na mene oca ti cetinjskog.Ali sala na stranu oni se spasise svih problema samo ove nase budale Srbi nikako da skontaju kao nas Dodik

Name

MILAN

30.11.2018 09:08

Al Kapone je uveo totalitarni sistem u Crnoj Gori jos odavno.To je kriminalac najveceg ranga u Evropi,a Evropa cuti,Evropa odobrava.Veoma simptomaticno,Đukanovic alias Kapone je uveo od pocetka jedinstvene valute za EU kao valutu Evro!Ko je to dozvolio,kako je to EU naprecac dala Đukanovicu novu valutu kao da je bila na pijaci!Evo sada Hrvatska kao clanica EU treba da pređe na Evro,ali procedura ce potrajati nekoliko godina.Milo to dobio za noc.!Mafijaska drzava kupila licencu za evropsku valutu.I sada hapse ljude,a kada bi bilo kod njih pravicnosti samo malo,vladajuca oligarfija bi bila na dozivotnoj robiji...srecno Crna Goro.srecno Montenegro..

ODGOVORITE
Name

Dzoo

30.11.2018 10:33

Voleli ili ne Djuka im je obezbedio sigurnost.Nema vise prosipati mrznju po Crnu Goru a sve rezirano iz Beograda.Onaj Knezevic sa drustvom su obicne lopine gde prolaze jos kod brdjana,inace i oni polako uvidjaju da obi rade po diktatu Vucica,ali veliki Aca sad se ustuknu.

Name

Re Milan

01.12.2018 17:25

A sta ste vi htjeli da vladate i Crnom Gorom ,malo sutra.

Name

Tako ti je kad si Srbin

30.11.2018 10:02

Od II svjetskog rata Srbi nemaju prave političare pa je zato teško biti danas Srbin gdje ambasadori sa političarima ne rade ništa osim ispod stola;)

ODGOVORITE
Name

CAR

30.11.2018 10:31

GLEDAO SAM SINOC OVU CRNOGORSKU SKUPSTINU.TOLIKO MRZNJE PREMA SRBIMA NISAM OCEKIVAO.VISE MRZE SRBE NEGO BOSNJACI HRVATI I SIPTARI.SRBI TREBAJU REAGOVATI NA OVAKU MRZNJU I ODGOVORITI SLOZNO.STUDIRAJU U BEOGRADU I VRATE SE U CRNU GORU I TOLIKO ISPOLJE MRZNJU DA JE TO NEVJEROVATNO.PREISPITATI BOGASTVO MILOVIH POLITICARA KOJE SE NALAZI U SRBIJI I BAGRI ODUZETI SVE I BOJKOTOVATI CRNOGORSKO MORE.

ODGOVORITE
Name

Re car

01.12.2018 17:27

Uh jebote vas mrzi cjeli svjet de malo oladi.