Инзагију отказ, Михајловић се враћа у Серију А?!

Тренер фудбалера Болоње Филипо Инзаги би требало да буде отпуштен из те екипе, а први кандидат да га замени је српски стручњак Синиша Михајловић.

Фудбал 01.12.2018 | 15:00
Инзагију отказ, Михајловић се враћа у Серију А?!
Близу је! Миха мења Инзагија, враћа се на стару адресу! Српски стручњак први кандидат!

Инзаги је ове сезоне преузео Болоњу, али у првих 13 мечева ове сезоне није остварио добре резултате и његова екипа заузима 18. место Серије А са само 11 бодова.

Како преносе италијански медији челници Болоње као Инзагијеву замену виде српског тренера Синишу Михајловића.

Михајловић има велико искуство тренирања екипа у Италији – као шеф стручног штаба каријеру је почео управо у Болоњи 2008. године, да би затим водио Катанију, Фиорентину, репрезентацију Србије, Сампдорију, Милан и Торино.

После одласка из Торина Михајловић је изјавио да се заситио Италијом, те је отишао у португалски Спортинг у којем је недуго затим добио отказ од нове управе те екипе.

Инзагијеву Болоњу очекује Сампдорија у наредном колу Серије А и тај меч ће одлучивати о судбини некада трофејног фудбалера.

Синиша Михајловић би опет могао да добије посао у Серији А. Иако је после летошњег фијаска са лисабонским Спортингом, поручио је уморан од италијанског фудбала и да жели да ради ван Апенина, медији га данас помињу као будућег тренера Болоње.

Легендарном Филипу Инзагију се озбиљно дрма клупа у Болоњи пошто је у 13 кола освојио само 11 бодова. Болоња је у опасној зони, испод ње су само Кјево и Фрозиноне и ситуација је алармантна. Инзаги је летос сео на клупу Рособлуа после одличне сезоне у Венецији, али очигледно да му није најбоље кренуло. Италијански медији наводе да ће наредни меч са Сампдоријом бити кључни за Супер-Пипа и да ће добити отказ ако не победи.

Михајловић је први кандидат управе да преузме командну палицу од Инзагија. Занимљиво, је да јеМихајловић у Милан дошао непосредно после Инзагија. Између њих двојице је био тренерски мандатКларенса Седорфа.

Иначе, за Михајловића би то био повратак на стадион Ренато Дал’Ара. Тамо је и почео само сталну тренерску каријеру после улоге асистента Манчинију у Интеру. Миха је преузео Болоњу у јесен 2008. одДанијела Аригонија, нанизао је пет ремија пре прве победе и имао променљиве резултате. Када је Болоња на пролеће 2009. године дошла на руб испадања, Михајловић је добио отказ и заменио га је ЂузепеПападопуло који је у последњем колу тим сачувао у Серији А.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

САЛЕ

01.12.2018 14:45

СТА ЦЕ ИМ ОВА ФУДБАЛСКА НЕМАН

ОДГОВОРИТЕ