Inzagiju otkaz, Mihajlović se vraća u Seriju A?!

Trener fudbalera Bolonje Filipo Inzagi bi trebalo da bude otpušten iz te ekipe, a prvi kandidat da ga zameni je srpski stručnjak Siniša Mihajlović.

Fudbal 01.12.2018 | 15:00
Inzagiju otkaz, Mihajlović se vraća u Seriju A?!
Blizu je! Miha menja Inzagija, vraća se na staru adresu! Srpski stručnjak prvi kandidat!

Inzagi je ove sezone preuzeo Bolonju, ali u prvih 13 mečeva ove sezone nije ostvario dobre rezultate i njegova ekipa zauzima 18. mesto Serije A sa samo 11 bodova.

Kako prenose italijanski mediji čelnici Bolonje kao Inzagijevu zamenu vide srpskog trenera Sinišu Mihajlovića.

Mihajlović ima veliko iskustvo treniranja ekipa u Italiji – kao šef stručnog štaba karijeru je počeo upravo u Bolonji 2008. godine, da bi zatim vodio Kataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan i Torino.

Posle odlaska iz Torina Mihajlović je izjavio da se zasitio Italijom, te je otišao u portugalski Sporting u kojem je nedugo zatim dobio otkaz od nove uprave te ekipe.

Inzagijevu Bolonju očekuje Sampdorija u narednom kolu Serije A i taj meč će odlučivati o sudbini nekada trofejnog fudbalera.

Siniša Mihajlović bi opet mogao da dobije posao u Seriji A. Iako je posle letošnjeg fijaska sa lisabonskim Sportingom, poručio je umoran od italijanskog fudbala i da želi da radi van Apenina, mediji ga danas pominju kao budućeg trenera Bolonje.

Legendarnom Filipu Inzagiju se ozbiljno drma klupa u Bolonji pošto je u 13 kola osvojio samo 11 bodova. Bolonja je u opasnoj zoni, ispod nje su samo Kjevo i Frozinone i situacija je alarmantna. Inzagi je letos seo na klupu Rosoblua posle odlične sezone u Veneciji, ali očigledno da mu nije najbolje krenulo. Italijanski mediji navode da će naredni meč sa Sampdorijom biti ključni za Super-Pipa i da će dobiti otkaz ako ne pobedi.

Mihajlović je prvi kandidat uprave da preuzme komandnu palicu od Inzagija. Zanimljivo, je da jeMihajlović u Milan došao neposredno posle Inzagija. Između njih dvojice je bio trenerski mandatKlarensa Sedorfa.

Inače, za Mihajlovića bi to bio povratak na stadion Renato Dal’Ara. Tamo je i počeo samo stalnu trenersku karijeru posle uloge asistenta Mančiniju u Interu. Miha je preuzeo Bolonju u jesen 2008. odDanijela Arigonija, nanizao je pet remija pre prve pobede i imao promenljive rezultate. Kada je Bolonja na proleće 2009. godine došla na rub ispadanja, Mihajlović je dobio otkaz i zamenio ga je ĐuzepePapadopulo koji je u poslednjem kolu tim sačuvao u Seriji A.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SALE

01.12.2018 14:45

STA CE IM OVA FUDBALSKA NEMAN

ODGOVORITE