Де Хеа не иде нигдје!

Јунајтед продужио уговор с Шпанцем! Манчестер јунајтед активирао је опцију да продужи уговор са Давидом де Хеом на још годину дана, преносе медији у Енглеској.  Де Хеа закључан, Манчестер ипак стрепи: Хоће ли да плати 100. 000. 000 евра? Продужен уговор на Олд Трафорду.

Фудбал 01.12.2018 | 10:00
Де Хеа не иде нигдје!
Претходних дана спекулисало се о одласку Шпанца, међутим Јунајтед је одлучио да продужи сарадњу са можда и најбољим голманом света.

Уговор шпанског голмана истекао би на крају лета, што би му омогућило да у јануарском прелазном року потпише предуговор с неким страним клубом.

Управа Јунајтеда је због тога одлучила да активира клаузулу у Де Хеином уговору, а голман ће тако на Олд Трафорду остати још најмање једну сезону, пошто преговара о вишегодишњем уговору.

Будућност Де Хее је већ годинама неизвесна у Јунајтеду, али историја нас је научила да он не иде нигде. Видећемо какав ће исход бити овога пута.

Манчестер јунајтед ће бити миран бар наредна два прелазна рока кад је реч о позицији голмана. Само два дана пошто их је чудесном интервенцијом оставио у животу и омогућио каснији пласман у осмину финала Лиге шампиона, Црвени ђаволи су продужили уговор са Давидом де Хеом на једну сезону. Прецизније, искористили су опцију из постојећег уговора да аутоматски „вежу“ Шпанца за зидине Олд Трафорда до јуна 2020. године.

На тај начин се славни клуб бар привремено обезбедио, спречивши једног од најцењенијих голмана света да у јануарском прелазном року, сходно прописима ФИФА, пронађе дургу средину и оде за минимално обештећење или да на лето напусти Манчестер за џабе. Овако, бар ће неки евро канути у касу клуба уколико у наредних годину дана Де Хеа одлучи да срећу потражи на другом месту.

Продужетак сарадње на годину дана је само мали корак ка главном циљу Јунајтеда, а то је потпис новог вишегодишњег уговора. Највероватније до јуна 2024. Жозе Мурињо је неколико пута поновио како је сигуран да ће Давид „шарнути“ за клуб који га је купио из Атлетико Мадрида 2011. за око 25.000.000 евра.

Јер, голман инситира на повећању плате и то је главни камен спотицања у преговорима са управом. ДеХеа жели да остане само уколико би му постојећа примања скочила са 200.000 на 350.000 фунти скаве седмице. Преведено на нама доступнију валуту: са 11.400.000 евра да зарађује око 20.000.000 сваке сезоне. Нема му се шта приговорити, јер је предвиђено да Алексис Санчез, као најплаћенији играч тима, сваке године обогати банковни рачун са више од 20.000.000 евра, а допринос успесима екипе је мизеран.

Остаје отворено како ће челници Манчестера реаговати да захтев Давида де Хее. Буду ли пристали, уговор би важио на пет година, што значи да би, без бонуса, сјајни голман у том периоду зарадио округло 100.000.000 евра.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар