De Hea ne ide nigdje!

Junajted produžio ugovor s Špancem! Mančester junajted aktivirao je opciju da produži ugovor sa Davidom de Heom na još godinu dana, prenose mediji u Engleskoj.  De Hea zaključan, Mančester ipak strepi: Hoće li da plati 100. 000. 000 evra? Produžen ugovor na Old Trafordu.

Fudbal 01.12.2018 | 10:00
De Hea ne ide nigdje!
Prethodnih dana spekulisalo se o odlasku Španca, međutim Junajted je odlučio da produži saradnju sa možda i najboljim golmanom sveta.

Ugovor španskog golmana istekao bi na kraju leta, što bi mu omogućilo da u januarskom prelaznom roku potpiše predugovor s nekim stranim klubom.

Uprava Junajteda je zbog toga odlučila da aktivira klauzulu u De Heinom ugovoru, a golman će tako na Old Trafordu ostati još najmanje jednu sezonu, pošto pregovara o višegodišnjem ugovoru.

Budućnost De Hee je već godinama neizvesna u Junajtedu, ali istorija nas je naučila da on ne ide nigde. Videćemo kakav će ishod biti ovoga puta.

Mančester junajted će biti miran bar naredna dva prelazna roka kad je reč o poziciji golmana. Samo dva dana pošto ih je čudesnom intervencijom ostavio u životu i omogućio kasniji plasman u osminu finala Lige šampiona, Crveni đavoli su produžili ugovor sa Davidom de Heom na jednu sezonu. Preciznije, iskoristili su opciju iz postojećeg ugovora da automatski „vežu“ Španca za zidine Old Traforda do juna 2020. godine.

Na taj način se slavni klub bar privremeno obezbedio, sprečivši jednog od najcenjenijih golmana sveta da u januarskom prelaznom roku, shodno propisima FIFA, pronađe durgu sredinu i ode za minimalno obeštećenje ili da na leto napusti Mančester za džabe. Ovako, bar će neki evro kanuti u kasu kluba ukoliko u narednih godinu dana De Hea odluči da sreću potraži na drugom mestu.

Produžetak saradnje na godinu dana je samo mali korak ka glavnom cilju Junajteda, a to je potpis novog višegodišnjeg ugovora. Najverovatnije do juna 2024. Žoze Murinjo je nekoliko puta ponovio kako je siguran da će David „šarnuti“ za klub koji ga je kupio iz Atletiko Madrida 2011. za oko 25.000.000 evra.

Jer, golman insitira na povećanju plate i to je glavni kamen spoticanja u pregovorima sa upravom. DeHea želi da ostane samo ukoliko bi mu postojeća primanja skočila sa 200.000 na 350.000 funti skave sedmice. Prevedeno na nama dostupniju valutu: sa 11.400.000 evra da zarađuje oko 20.000.000 svake sezone. Nema mu se šta prigovoriti, jer je predviđeno da Aleksis Sančez, kao najplaćeniji igrač tima, svake godine obogati bankovni račun sa više od 20.000.000 evra, a doprinos uspesima ekipe je mizeran.

Ostaje otvoreno kako će čelnici Mančestera reagovati da zahtev Davida de Hee. Budu li pristali, ugovor bi važio na pet godina, što znači da bi, bez bonusa, sjajni golman u tom periodu zaradio okruglo 100.000.000 evra.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar