Милојевић: Играмо за пролаз, 1:6 нас мотивише!

Нокаут фаза Лиге шампиона је "затворена" за Црвену звезду, али је и даље опција Лига Европе. Милојевића радује срце његових играча!

Фудбал 29.11.2018 | 15:15
Милојевић: Играмо за пролаз, 1:6 нас мотивише!
Црвена звезда се са гостовања у Напуљу враћа "празних руку" (3:1), али далеко од тога да има разлога за незадовољство, нарочито после врло доброг другог полувремена.

У изјави за РТС после утакмице, Владан Милојевић је истакао да је имао много дилема око састава услед изостанка неколицине играча (Јовичић, Јованчић, Боаћи, Чаушић, Стојковић), али је на крају одлучио да шансу да најспремнијима, чувајући снагу повређених за финиш године.

"Имали смо кадровских проблема, поготово с организацијом у првом делу, а сигурно да су моја очекивања била већа него што је требало...", искрено је признао Милојевић.

"Друго полувреме смо одиграли како треба да играмо. Наполи је био фантастичан, а ја сам имао дилеме и нисам хтео да ризикујем с играчима.... Битно је да смо добили малог Јовељића, пред њим је будућност, а све измене које смо направили су нам помогле. Негде смо поправили утисак из првог дела и имали смо смо неке полушансе где смо могли боље, али ово је Наполи".

"Уз Ливерпул, ово је вероватно наше најбоље полувреме у ЛШ".

Истакао је да је Душан Јованчић одрадио само један тренинг пред меч, тако да са њим није хтео да ризикује, па је на месту централног везисте заиграо Славољуб Срнић.

"Видели сте како два играча промене ток утакмице. Фасцинантно је, Јованчић је хтео да игра од почетка и то ми даје дозу среће да тренирам такве момке. Павков је хтео, али нисмо хтели да ризикујемо јер имамо доста мечева пред нама. Добро је испало овако", рекао је Милојевић и прокоментарисао наредни меч против Парижана.

"Играмо пред нашим навијачима, за пролаз даље (у другу фазу Лиге Европе). Очекујем да нам се доста играча врати. Играћемо како наши навијачи очекују".

Звезди је 11. децембра потребна победа против ПСЖ-а, уз пораз Ливерпула против Наполија.

А ко је фаворит за пролазак даље у Лиги шампиона?

"Да будем максимално коректан и искрен, ко год прође апсолутно то заслужује. Све три екипе су изједначене у квалитету", казао је Милојевић.

Да ли ће Милојевић имати проблема да мотивише играче за Пари сен Жермен?

"Нема ту ствари које би посебно требало да кажем. Ово је Лига шампиона, нисмо били у њој 27 година. Стадион ће бити пун, као и до сад, атмосфера врела. Нема поенте за неку мотивацију. Сам резултат од 6:1... То су довољне ствари, имамо доста мотива за ПСЖ", поручио је Милојевић и потом говорио о проблему на левој страни.

"Знамо да је лева страна са Руијем и Руизом у међупростору. Нисмо проблем решавали како је требало правилно. Проблеме које смо имали - имали смо у малим дијагоналама Хамшика и Алана. Нисмо успели да вршимо притисак на њих двојицу и после измена је све то изгледало много другачије", казао је Милојевић уз додатак да је његова екипа имала малих проблема у организацији гире.

"Мислим да није било никаквог изненадјења, нисмо успели да се адаптирамо на тај стил игре. Али, причамо о феноменалној екипи Наполија, квалитет у сваком случају".

НАВИЈАЧИ?

"Навијачи су један од најбољих делова наше групе. Много нам значе. Толико добрих ствари смо урадили, а они имају веома велику улогу у свему томе. Били су јако добри, свуда у Напуљу је било много наших навијача из свих крајева и желим да их поздравим и честитам им на понашању. Још једном смо показали да нисмо баш онакви како остали део Европе жели да нас прикаже. Видели сте какве се ствари дешавају, много горе. Жао ми је што нисмо имали прилике да имамо њихову помоћ у Паризу и Ливерпулу. Једно велико им хвала".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар