Milojević: Igramo za prolaz, 1:6 nas motiviše!

Nokaut faza Lige šampiona je "zatvorena" za Crvenu zvezdu, ali je i dalje opcija Liga Evrope. Milojevića raduje srce njegovih igrača!

Fudbal 29.11.2018 | 15:15
Milojević: Igramo za prolaz, 1:6 nas motiviše!
Crvena zvezda se sa gostovanja u Napulju vraća "praznih ruku" (3:1), ali daleko od toga da ima razloga za nezadovoljstvo, naročito posle vrlo dobrog drugog poluvremena.

U izjavi za RTS posle utakmice, Vladan Milojević je istakao da je imao mnogo dilema oko sastava usled izostanka nekolicine igrača (Jovičić, Jovančić, Boaći, Čaušić, Stojković), ali je na kraju odlučio da šansu da najspremnijima, čuvajući snagu povređenih za finiš godine.

"Imali smo kadrovskih problema, pogotovo s organizacijom u prvom delu, a sigurno da su moja očekivanja bila veća nego što je trebalo...", iskreno je priznao Milojević.

"Drugo poluvreme smo odigrali kako treba da igramo. Napoli je bio fantastičan, a ja sam imao dileme i nisam hteo da rizikujem s igračima.... Bitno je da smo dobili malog Joveljića, pred njim je budućnost, a sve izmene koje smo napravili su nam pomogle. Negde smo popravili utisak iz prvog dela i imali smo smo neke polušanse gde smo mogli bolje, ali ovo je Napoli".

"Uz Liverpul, ovo je verovatno naše najbolje poluvreme u LŠ".

Istakao je da je Dušan Jovančić odradio samo jedan trening pred meč, tako da sa njim nije hteo da rizikuje, pa je na mestu centralnog veziste zaigrao Slavoljub Srnić.

"Videli ste kako dva igrača promene tok utakmice. Fascinantno je, Jovančić je hteo da igra od početka i to mi daje dozu sreće da treniram takve momke. Pavkov je hteo, ali nismo hteli da rizikujemo jer imamo dosta mečeva pred nama. Dobro je ispalo ovako", rekao je Milojević i prokomentarisao naredni meč protiv Parižana.

"Igramo pred našim navijačima, za prolaz dalje (u drugu fazu Lige Evrope). Očekujem da nam se dosta igrača vrati. Igraćemo kako naši navijači očekuju".

Zvezdi je 11. decembra potrebna pobeda protiv PSŽ-a, uz poraz Liverpula protiv Napolija.

A ko je favorit za prolazak dalje u Ligi šampiona?

"Da budem maksimalno korektan i iskren, ko god prođe apsolutno to zaslužuje. Sve tri ekipe su izjednačene u kvalitetu", kazao je Milojević.

Da li će Milojević imati problema da motiviše igrače za Pari sen Žermen?

"Nema tu stvari koje bi posebno trebalo da kažem. Ovo je Liga šampiona, nismo bili u njoj 27 godina. Stadion će biti pun, kao i do sad, atmosfera vrela. Nema poente za neku motivaciju. Sam rezultat od 6:1... To su dovoljne stvari, imamo dosta motiva za PSŽ", poručio je Milojević i potom govorio o problemu na levoj strani.

"Znamo da je leva strana sa Ruijem i Ruizom u međuprostoru. Nismo problem rešavali kako je trebalo pravilno. Probleme koje smo imali - imali smo u malim dijagonalama Hamšika i Alana. Nismo uspeli da vršimo pritisak na njih dvojicu i posle izmena je sve to izgledalo mnogo drugačije", kazao je Milojević uz dodatak da je njegova ekipa imala malih problema u organizaciji gire.

"Mislim da nije bilo nikakvog iznenadjenja, nismo uspeli da se adaptiramo na taj stil igre. Ali, pričamo o fenomenalnoj ekipi Napolija, kvalitet u svakom slučaju".

NAVIJAČI?

"Navijači su jedan od najboljih delova naše grupe. Mnogo nam znače. Toliko dobrih stvari smo uradili, a oni imaju veoma veliku ulogu u svemu tome. Bili su jako dobri, svuda u Napulju je bilo mnogo naših navijača iz svih krajeva i želim da ih pozdravim i čestitam im na ponašanju. Još jednom smo pokazali da nismo baš onakvi kako ostali deo Evrope želi da nas prikaže. Videli ste kakve se stvari dešavaju, mnogo gore. Žao mi je što nismo imali prilike da imamo njihovu pomoć u Parizu i Liverpulu. Jedno veliko im hvala".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar