Ђорђевић: Зна се наша филозофија!

Идемо по победу у Тел Авив! Селектор Србије говорио о тренутној ситуацији уочи пута у Израел. . .

Кошарка 29.11.2018 | 11:15
Ђорђевић: Зна се наша филозофија!
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић истакао је уочи одласка у Израел да се ради о једној од одлучујућих утакмица у квалификацијама за Мундобаскет и додао да је доста играча имало напорну прошлу недељу.

„Имаћемо два, три добра дана да се спремимо за меч са Израелом. Многи играчи су имали исцрпљјујуће утакмице у недлеју, па су у понедељак морали да путују за Београд. Због тога нисмо много форсирали темпо. Имали смо лагане тренинге у теретани и мало радили у сали“, рекао је селектор на конференцији за новинаре у хали Пионир.

Потврдио је и да ће 12 играча који иду у Израел остати у конкуренцији за меч са Грчком, прикључиће им се иСтефан Јовић, Владимир Лучић и Василије Мицић.

„Израел је веома брза и атлетски надарена екипа. Имају покретљиве четворке и петице, као и одличну креацију Тамира Блата и Дибартоломеа кога ће да ставе у екипу иако је евролигашки играч. Видећемо у ком саставу ће да изађу на терен, јер имају 20 играча на списку. Спремамо се индивидуално за сваког од њих“.

Како се спремити за меч када малтене свака у различитом саставу?

„Није једноставно, али играчи су спремни и то показују кроз посвећеност, концентрацију. Ниво сарадње је одличан, а тренинзи су на завидном нивоу“.

Да ли овај меч гледате као одлучујући?

„Свака наредна утакмица је нахважнија за нас. Тако је увек било, то је моја филозофија, али и ове групе момака“, поручио је Ђорђевић.
План екипе је да у  четвртак 16.30 по локалном времену одради тренинг, након чега следе стандарне видео анализе. Утакмица се игра у петак од 14 сати по средњеевропском времену.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар