Đorđević: Zna se naša filozofija!

Idemo po pobedu u Tel Aviv! Selektor Srbije govorio o trenutnoj situaciji uoči puta u Izrael. . .

Košarka 29.11.2018 | 11:15
Đorđević: Zna se naša filozofija!
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je uoči odlaska u Izrael da se radi o jednoj od odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket i dodao da je dosta igrača imalo napornu prošlu nedelju.

„Imaćemo dva, tri dobra dana da se spremimo za meč sa Izraelom. Mnogi igrači su imali iscrpljjujuće utakmice u nedleju, pa su u ponedeljak morali da putuju za Beograd. Zbog toga nismo mnogo forsirali tempo. Imali smo lagane treninge u teretani i malo radili u sali“, rekao je selektor na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Potvrdio je i da će 12 igrača koji idu u Izrael ostati u konkurenciji za meč sa Grčkom, priključiće im se iStefan Jović, Vladimir Lučić i Vasilije Micić.

„Izrael je veoma brza i atletski nadarena ekipa. Imaju pokretljive četvorke i petice, kao i odličnu kreaciju Tamira Blata i Dibartolomea koga će da stave u ekipu iako je evroligaški igrač. Videćemo u kom sastavu će da izađu na teren, jer imaju 20 igrača na spisku. Spremamo se individualno za svakog od njih“.

Kako se spremiti za meč kada maltene svaka u različitom sastavu?

„Nije jednostavno, ali igrači su spremni i to pokazuju kroz posvećenost, koncentraciju. Nivo saradnje je odličan, a treninzi su na zavidnom nivou“.

Da li ovaj meč gledate kao odlučujući?

„Svaka naredna utakmica je nahvažnija za nas. Tako je uvek bilo, to je moja filozofija, ali i ove grupe momaka“, poručio je Đorđević.
Plan ekipe je da u  četvrtak 16.30 po lokalnom vremenu odradi trening, nakon čega slede standarne video analize. Utakmica se igra u petak od 14 sati po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar