Сари тражи објашњење на састанцима у четири ока!

Канте на удару критика: У центру ми треба играч као Жоржињо или Фабрегас! Тренер Челсија незадовољан после пораза од Тотенхема.

Фудбал 30.11.2018 | 13:00
Сари тражи објашњење на састанцима у четири ока!
Серија од 18 утакмица без пораза и тежак пораз у градском дербију са Тотенхем. Челси је већ после 16 минута игре губио са два гола разлике, на крају је на семафору писало 1:3, па је тренер Маурицио Саризатражио објашњење играча који су га тако добро служили у ових уводних неколико месеци сезоне. И то н појединачним састанцима, у четири ока.

Овакав пад могао је да се очекује. Било је назнака у претходним мечевима.

“Проблем је приступ у последње три утакмице. Ако изађеш на терен са таквим приступом против веома јаког противника какав је Тотенхем проблем само постаје већи. Уништили су нас за 15 минута, али сам исте проблем видео и у претходном мечу (реми без голова против Евертона, прим.аут). Морамо да видимо зашто се то десило, баш смо лоши били у суботу. Генерално, тим је добар, изгубили смо један меч у 110 дана, али морамо да видимо зашто смо против Тотенхема играли без жара. То није нормално и хоћу да видим реакцију”, почиње Сари, који до сада није имао превише разлога да критикује екипу.

Не претерује ни сада, али кроз комуникацију са играчима жели да дође до одговора на бројна питања.

“Мислим да је и њима веома тешко да ми кажу зашто. Веома тешко. Неко ми је рекао да је можда проблем био у репрезентативној паузи. Да није лако одмах бити на 100 одсто могућности. Разговарамо. Играч по играч. Са сваким по пет или десет минута. Рекао сам већ, није проблем изгубити један меч после три и по месеца, али морамо да схватимо шта нам се то десило, посебно на психолошком плану. Мени је то врло тешко да разумем. Тако важна утакмица, а тако мало енергије, без мотивације. Ако немаш мотивацију можда немаш јасне циљеве у глави. Хоћу да разумем то”.

Посебну пажњу посветио је Н’Голу Кантеу, који је баш недавно потписао нови, петогодишњи уговор вредан 290.000 фунти недељно што га је учинило најплаћенијим Челсијевим играчем. Међутим, промена позиције – више није класичан задњи везни, већ игра мало испред по десној страни – као да му није легла, па су навијачи затражили да га Сари врати на старо место. Наравно да се то неће десити, јер Сари има свој план.

“Желим да ми централни везни буде технички веома обучен играч, као што су Жоржино или Сеск Фабрегас. Не желим Кантеа на тој позицији”.

Међутим, Канте као да није схватио шта се од њега тачно очекује.

“На последњој утакмици је желео да реши меч у првих 15 минута, али је то чинио на погрешан начин. Изгубио је позицију. Превише је нападао противнички казнени простор”.

Није ни лако похватати све Саријеве комплексне идеје…

“Можда је само питање времена, али Канте мора да остане близу Жоржиња, посебно кад је лопта на супротној, левој страни”, јасно одговара Сари.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар