Sari traži objašnjenje na sastancima u četiri oka!

Kante na udaru kritika: U centru mi treba igrač kao Žoržinjo ili Fabregas! Trener Čelsija nezadovoljan posle poraza od Totenhema.

Fudbal 30.11.2018 | 13:00
Sari traži objašnjenje na sastancima u četiri oka!
Serija od 18 utakmica bez poraza i težak poraz u gradskom derbiju sa Totenhem. Čelsi je već posle 16 minuta igre gubio sa dva gola razlike, na kraju je na semaforu pisalo 1:3, pa je trener Mauricio Sarizatražio objašnjenje igrača koji su ga tako dobro služili u ovih uvodnih nekoliko meseci sezone. I to n pojedinačnim sastancima, u četiri oka.

Ovakav pad mogao je da se očekuje. Bilo je naznaka u prethodnim mečevima.

“Problem je pristup u poslednje tri utakmice. Ako izađeš na teren sa takvim pristupom protiv veoma jakog protivnika kakav je Totenhem problem samo postaje veći. Uništili su nas za 15 minuta, ali sam iste problem video i u prethodnom meču (remi bez golova protiv Evertona, prim.aut). Moramo da vidimo zašto se to desilo, baš smo loši bili u subotu. Generalno, tim je dobar, izgubili smo jedan meč u 110 dana, ali moramo da vidimo zašto smo protiv Totenhema igrali bez žara. To nije normalno i hoću da vidim reakciju”, počinje Sari, koji do sada nije imao previše razloga da kritikuje ekipu.

Ne preteruje ni sada, ali kroz komunikaciju sa igračima želi da dođe do odgovora na brojna pitanja.

“Mislim da je i njima veoma teško da mi kažu zašto. Veoma teško. Neko mi je rekao da je možda problem bio u reprezentativnoj pauzi. Da nije lako odmah biti na 100 odsto mogućnosti. Razgovaramo. Igrač po igrač. Sa svakim po pet ili deset minuta. Rekao sam već, nije problem izgubiti jedan meč posle tri i po meseca, ali moramo da shvatimo šta nam se to desilo, posebno na psihološkom planu. Meni je to vrlo teško da razumem. Tako važna utakmica, a tako malo energije, bez motivacije. Ako nemaš motivaciju možda nemaš jasne ciljeve u glavi. Hoću da razumem to”.

Posebnu pažnju posvetio je N’Golu Kanteu, koji je baš nedavno potpisao novi, petogodišnji ugovor vredan 290.000 funti nedeljno što ga je učinilo najplaćenijim Čelsijevim igračem. Međutim, promena pozicije – više nije klasičan zadnji vezni, već igra malo ispred po desnoj strani – kao da mu nije legla, pa su navijači zatražili da ga Sari vrati na staro mesto. Naravno da se to neće desiti, jer Sari ima svoj plan.

“Želim da mi centralni vezni bude tehnički veoma obučen igrač, kao što su Žoržino ili Sesk Fabregas. Ne želim Kantea na toj poziciji”.

Međutim, Kante kao da nije shvatio šta se od njega tačno očekuje.

“Na poslednjoj utakmici je želeo da reši meč u prvih 15 minuta, ali je to činio na pogrešan način. Izgubio je poziciju. Previše je napadao protivnički kazneni prostor”.

Nije ni lako pohvatati sve Sarijeve kompleksne ideje…

“Možda je samo pitanje vremena, ali Kante mora da ostane blizu Žoržinja, posebno kad je lopta na suprotnoj, levoj strani”, jasno odgovara Sari.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar