Олимпија тужи Стојића, Мандарић и Словенци траже милионе!

Српски менаџер, који је у два наврата био фунционер љубљанског клуба, мораће на словеначком суду да се брани од озбиљне тужбе!

Фудбал 29.11.2018 | 14:00
Олимпија тужи Стојића, Мандарић и Словенци траже милионе!
Два Србина, два мишљења. Одувек је било тако. Зато и имамо она четири "С" да нас подсете где грешимо. Али ништа нас историја очигледно до сада није научила.

Отуд и најновији пример из Љубљане где је Милан Мандарић, тачније Олимпија, клуб чији је он власник, тужила суду бившег спортског директора Ранка Стојића за милионску штету. Како сада ствари стоје, Змајеви траже између два и три милиона евра због велике финансијске штете коју јој је нанео познати српски фудбалски менаџер, пише Екипа24.

Мандарић је 2015. преузео Олимпију и са њим је убрзо дошао и Стојић са планом стварања јаке екипе и клуба за европским амбицијама. Словенцима је посебно чудно било то што српски менаџер, чинило се, више времена проводи на дугачким и веома отвореним конференцијама за медије и у разговорима са новинарима, за које је био доступан у свако доба дана, него радећи на тиму. Они једноставно нису навикли на то, пошто тамошњи фунционери раде углавном у дубокој сенци. Али, како пишу, та новинарска слобода је била параван за закулисне радње и мешетарења.

Врло брзо у јавности су се појавиле приче да се меша у посао тренера, људи из омладинског погона, доводи играче од којх његова агенција има користи, као и да за први тим играју само "његови" играчи. Причало се по Љубљани о томе још тада, али није било доказа, да би му 2016. Мандарић дао отказ због "различитих ставова по питању вођења клуба".

На његово место је дошао Ненад Протега, али је Стојић враћен после само неколико месеци. Овога пута са још већим обећањима и планом, али и са потпуном слободом рада. Стојић је тада, кажу куповао и продавао као на траци, али након трећег места у лиги и пораза у финалу купа одлази са речима "У оваквом амбијенту једноставно не могу да радим".

Јасно је да је пукло негде у људским односима између два Србина, тако да је Стојић по свему судећи остао и без обештећења у случају отказа од 100.000 евра, што би могао такође да потражује преко суда. Бесни Мандарић му највероватније неће вратити ни цента, мада овај није ни тражио свој уговором прописани део. Изгледа да су у Олимпији, након темељног прегледа књига, повезали све, те је на ред дошла и тужба, аЕкипа24 тврди да  му на љубљанском суду сада потражују између два и три милиона евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар