Olimpija tuži Stojića, Mandarić i Slovenci traže milione!

Srpski menadžer, koji je u dva navrata bio funcioner ljubljanskog kluba, moraće na slovenačkom sudu da se brani od ozbiljne tužbe!

Fudbal 29.11.2018 | 14:00
Olimpija tuži Stojića, Mandarić i Slovenci traže milione!
Dva Srbina, dva mišljenja. Oduvek je bilo tako. Zato i imamo ona četiri "S" da nas podsete gde grešimo. Ali ništa nas istorija očigledno do sada nije naučila.

Otud i najnoviji primer iz Ljubljane gde je Milan Mandarić, tačnije Olimpija, klub čiji je on vlasnik, tužila sudu bivšeg sportskog direktora Ranka Stojića za milionsku štetu. Kako sada stvari stoje, Zmajevi traže između dva i tri miliona evra zbog velike finansijske štete koju joj je naneo poznati srpski fudbalski menadžer, piše Ekipa24.

Mandarić je 2015. preuzeo Olimpiju i sa njim je ubrzo došao i Stojić sa planom stvaranja jake ekipe i kluba za evropskim ambicijama. Slovencima je posebno čudno bilo to što srpski menadžer, činilo se, više vremena provodi na dugačkim i veoma otvorenim konferencijama za medije i u razgovorima sa novinarima, za koje je bio dostupan u svako doba dana, nego radeći na timu. Oni jednostavno nisu navikli na to, pošto tamošnji funcioneri rade uglavnom u dubokoj senci. Ali, kako pišu, ta novinarska sloboda je bila paravan za zakulisne radnje i mešetarenja.

Vrlo brzo u javnosti su se pojavile priče da se meša u posao trenera, ljudi iz omladinskog pogona, dovodi igrače od kojh njegova agencija ima koristi, kao i da za prvi tim igraju samo "njegovi" igrači. Pričalo se po Ljubljani o tome još tada, ali nije bilo dokaza, da bi mu 2016. Mandarić dao otkaz zbog "različitih stavova po pitanju vođenja kluba".

Na njegovo mesto je došao Nenad Protega, ali je Stojić vraćen posle samo nekoliko meseci. Ovoga puta sa još većim obećanjima i planom, ali i sa potpunom slobodom rada. Stojić je tada, kažu kupovao i prodavao kao na traci, ali nakon trećeg mesta u ligi i poraza u finalu kupa odlazi sa rečima "U ovakvom ambijentu jednostavno ne mogu da radim".

Jasno je da je puklo negde u ljudskim odnosima između dva Srbina, tako da je Stojić po svemu sudeći ostao i bez obeštećenja u slučaju otkaza od 100.000 evra, što bi mogao takođe da potražuje preko suda. Besni Mandarić mu najverovatnije neće vratiti ni centa, mada ovaj nije ni tražio svoj ugovorom propisani deo. Izgleda da su u Olimpiji, nakon temeljnog pregleda knjiga, povezali sve, te je na red došla i tužba, aEkipa24 tvrdi da  mu na ljubljanskom sudu sada potražuju između dva i tri miliona evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar