Маријана Вељовић: Симпатична пјесма Хрвата!

Финале ћу памтити целог живота! Финале Дејвис купа осим победе Хрватске у Лилу обележила је и 31-годишња Крагујевчанка, Маријана Вељовић.

Тенис 29.11.2018 | 16:30
Маријана Вељовић: Симпатична пјесма Хрвата!
Она је делила правду у два дуела финала Дејвис купа, прво у окршају Марина Чилића и Жо-Вилфреда Цонге, а потом и у одлучујућем мечу између Чилића и Луке Пуја.

"Феноменалан осећај. Врхунац моје досадашње каријере и нешто што ћу памтити читавог живота. Радити посао који волите пре свега и бити у могућности да доживите атмосферу од 26.000 људи који су ту да подрже своје земље, бити у центру дешавања свега тога је нешто што би морало да се доживи да би могло да се преприча", рекла је Вељовићева за Б92.

Не дешава се ретко да жене суде финале Дејвис купа.

"Иначе радим за ИТФ и Гренд слем, то је мој посао да радим све њихове турнире. Сваке године ИТФ предложи судије за финале ФЕД и Дејвис купа комитету који то одобри. Верујем да је на то утицала добра година коју сам имала. Срећна сам што сам била у таквој прилици".

Хрватски навијачи су јој посветили и песму "Сатка, мала Маријана, тебе ћу чекат' ја, док сване дан".

"Крајње симпатична песма", кратко је одговорила Крагујевчанка.

Вељовићева је почетком године делила правду у финалу Аустралијен опена у женској конкуренцији, а након доброг посла у финалу ДК очекује се да се нађе у столици и у финалу неког ГС у мушкој конкуренцији.

"Не знам да ли ћу у 2019. имати прилику да судим финале Гренд слема. Надам да ће ми се до краја каријере указати таква прилика, свакако бих то волела".

Да ли је теже судити мечеве у мушкој или женској конкуренцији?

"Не правим поделу, сваки меч је тежак на свој начин, без обзира да ли је мушки или женски".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар