Најава и анализа - ЛШ: Почиње расплет...!

Бајерн, Ајакс, Сити, Јуве близу нокаут фазе! Први дан петог кола групне фазе фудбалске Лиге шампиона може сутра да донесе одлуке о пласманима у наредну фазу у групама Е, Ф, Г и Х.  Звездина група немогућа за "читање"! Само један тим обезбедио је осмину финала, док је више оних који би могли евентуално до Лиге Европе. У "групи смрти" немогуће је набројати све могуће комбинације у последњих 180 минута.

Фудбал 27.11.2018 | 18:00
Најава и анализа - ЛШ: Почиње расплет...!
Бајерн Минхен и Ајакс су у најбољој позицији у Групи Е и већ у уторак имаће прилику да обезбеде пласмане у осмину финала тог такмичења.

Бајерн је лидер са 10 бодова, Ајакс има два мање, а следи Бенфика са четири, док је АЕК отписан са сва четири пораза.

Немачки клуб ће у Минхену дочекати Бенфику, док ће Ајакс гостовати АЕК-у у Атини.

Група Е:
18.55 АЕК – Ајакс
21.00 Бајерн – Бенфика

Група Ф:
21.00 Хофенхајм – Шахтјор
21.00 Лион – М. Сити
 
Манчестер сити је у најбољој позицији у Групи Ф и извесно је да ће играти осмину финала, за шта му је потребан само бод у утакмици са Лионом у Француској.

Лион је приредио сензацију када је у 1. колу победио Сити у Енглеској, и сигурно ће Грађани имати страшан мотив за реванш.  

Сити има девет бодова, три више од Лиона, док Хофенхајм са три и Шахтјор са два имају мале шансе да угрозе шампиона Енглеске, али су у прилици да добрим резултатима у последња два кола оду испред другопласираног.

Група Г:
18.55 ЦСКА – Викторија
21.00 Рома – Реал
 
Рома и Реал су пред пласманом даље из Групе Г, пошто после четири утакмице имају по девет бодова, пет више од трећепласиране екипе ЦСКА из Москве.

Управо ће се две првопласиране екипе међусобно састати у Риму и у случају нерешеног резултата би обе биле пред осмином финала, док би победник обезбедио пролаз.

Еибар је ишамарао Реал за викенд са 3:0, и Сантијаго Солари и његова екипа морају да поправе утисак у Риму против Роме.  

Викторија Плзењ има бод после четири кола и једино може да се нада трећем месту и наставку такмичења у Лиги Европа, на шта ће утицати предстојећа утакмица против ЦСКА у Москви.

Група Х:
21.00 М. Јунајтед – Јанг Бојс
21.00 Јувентус – Валенсија
 
Најнеизвесније је у Групи Х, где Јувентус води са девет бодова, два више од Манчестер јунајтеда и четири од Валенсије. Јанг Бојси са бодом су пред елиминацијом.

Јувентус ће дочекати Валенсију, док ће Јунајтед у Манчестеру играти против Јанг Бојса и имаће прилику да направи велики корак ка пласману у наредну фазу.

Дуели АЕК – Ајакс и ЦСКА – Викторија почеће у уторак у 18.55, док ће се остале утакмице играти од 21.00.

Звездина група немогућа за "читање"! Само један тим обезбедио је осмину финала, док је више оних који би могли евентуално до Лиге Европе. У "групи смрти" немогуће је набројати све могуће комбинације у последњих 180 минута.

Лига шампиона улази у завршну фазу!

Вечерас и сутра биће одиграно 5. коло групне фазе, специфично по томе што је само Барселона у међувремену обезбедила пласман у осмину финала, али не и прво место у групи.

Знатно су бројнији клубови који пред последњих 180 минута имају шансу за пласман само у шеснаестину финала Лиге Европе, као трећепласирани у својим групама, а то су Монако, ПСВ Ајндховен, Локомотива Москва, Викторија Плзењ и Јанг бојс.

У најнеизвеснијој групи, у којој два бода деле првог и последњег на табели после четири кола, фудбалери Црвене звезде у среду од 21 час гостују Наполију, а утакмицу на "Сан Паолу" пратиће и наш репортер, Јован Терзић.

Ситуација у "групи смрти", у којој ће у истом термину на "Парку принчева" играти Пари сен Жермен и Ливерпул, довољно је компликована да не помислимо да наведемо све могуће исходе. Можда ће нешто једноставније бити пред 11. децембар и дуеле последњег кола, Црвена звезда - Пари сен Жермен и Ливерпул - Наполи.

У осталим групама које су одређене за среду увече није толико тешко објаснити шта коме одговара. Атлетико и Борусија немају обезбеђену осмину финала, али имају прилику да је "овере" пред својим навијачима против Монака и Брижа. "Пумпање" гол-разлике неће бити пресудно, утолико што се зна бољи ако и једни и други заврше са истим бројем бодова - биће то састав из Дортмунда, који је код куће победио Мадриђане 4:0, а изгубио 2:0 на "Метрополитану".

Бриж математички и даље има шансе за осмину финала, али му је за тако нешто потребна победа на "Вестфалену" и потом још једна код куће над Атлетиком.

Барселона гостује на "Филипсу", екипи коју је савладала 4:0 код куће и једином тиму у групи без шанси за осмину финала. То, отприлике, утакмицу на "Вембиљу" између Тотенхема и Интера чини "елиминационом", јер је "певцима" неопходна победа против "неразура" од којих су упркос вођству изгубили на "Меаци" резултатом 2:1.

Ако би Тотенхем победио убедљивијом разликом, имао би предност пред последњих 90 минута, али и гостовање на "Камп ноу" стадиону док би Интеристи исте вечери дочекали ПСВ. У сваком случају - биће занимљиво пратити догађаје у престоници Енглеске.

Утакмице руских клубова у Лиги шампиона код куће почињу стандардно од 18.55, због разлике у временским зонама, па ће тако Порто и Шалке у 21 час знати и да ли се боре "само" за прво место у Групи Д или им "виси" и пласман у осмину финала, јер...

Све осим победе Галатасараја над Локомотивом, једином клубом без освојеног бода, значи и пласман Португалаца и Немаца у осмину финала - само остаје питање којим редоследом. То неће важити ако Турци врате три бода у Истанбул, у ком ће 11. децембра дочекати Порто.

Галата је као домаћин победила Локомотиву 3:0 и ремизирала са Шалкеом 0:0, па и даље има какве-такве шансе за пласман међу 16 најбољих у Лиги шампиона, коју и ове сезоне можете пратити на програмима ТВ Аренаспорт.

Жреб за осмину финала биће одржан 17. децембра у подне, а финале је 1. јуна на "Метрополитану" у Мадриду.

среда

Група А

Атлетико Мадрид - Монако (18.55, Аренаспорт 1)
Борусија Дортмунд - Клуб Бриж (21.00, Аренаспорт 1)

Табела: Дортмунд 9, Атлетико 9, Бриж 4, Монако 1.

Група Б

ПСВ Ајндховен - Барселона (21.00, Аренаспорт 4)
Тотенхем - Интер (21.00, Аренаспорт 3)

Табела: Барселона 10, Интер 7, Тотенхем 4, ПСВ 1.

Група Ц

Наполи - Црвена звезда (21.00, РТС)
Пари сен Жермен - Ливерпул (21.00, Аренаспорт 5)

Табела: Ливерпул 6, Наполи 6, ПСЖ 5, Звезда 4.

Група Д

Локомотива Москва - Галатасарај (18.55)
Порто - Шалке (21.00, мулти Аренаспорт 2)

Табела: Порто 10, Шалке 8, Галатасарај 4, Локомотива 0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар