Пензије ће пратити раст плата

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ рекао је данас у Бањалуци да је на састанку са мандатаром за састав нове владе Српске Радованом Вишковићем договорено да ће пензије пратити раст плата.

Република Српска 26.11.2018 | 10:36
Пензије ће пратити раст плата
Ракуљ је рекао новинарима да је на том плану достигнут ниво учешћа од 43,5 одсто просјечне пензије у просјечној плати.

– Тај ниво ћемо пратити и мандатар је спреман да на том проценту, као најнижем нивоу, заједно дјелујемо. Дакле, могући су и други проценти, али не нижи од овог – рекао је Ракуљ након разговора са Вишковићем у оквиру консултација о формирању нове владе Српске.

Ракуљ је истакао да ће пензионери, који окупљају 110.000 чланова, са Вишковићем имати добру сарадњу с циљем да се постигне стручнији приступ пензијском осигурању, као и његовом осавремењивању.

Он је рекао да ће пензионери инсистирати на поштовању људских права ове популације која не би требало да буде искључена из друштвено-привредног живота Српске, након одласка пензију.

Ракуљ је упозорио да је превише удружења која од Владе траже новац за функционисање, а не за побољшавање стања у области којом се баве.


– Незадовољан сам, на примјер, што у Борачкој организацији има много оних који би да кроз ту организацију нађу неки свој интерес – навео је Ракуљ. 

Састанак представника пензионера са Вишковићем одржан је у Административном центру Владе Српске.

Мандатар Радован Вишковић је наставио консултације о формирању нове владе Републике Српске састанком са представницима Борачке организације Републике Српске /БОРС/.

Делегацију БОРС-а предводи предсједник ове организације Миломир Савчић.

Вишковић ће на одвојеним састанцима разговарати касније и са представницима Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.

Вишковић би требало да разговара и са представницима Удружења жена жртава рата Републике Српске, Савеза логораша Републике Српске, Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске, Удружења ампутираца “УДАС” и Удружења “Ветерани Републике Српске”.

Ови састанци одржавају се у Административном центру Владе Српске, након чега су планирана саопштења.

(Срна)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Ратко

26.11.2018 09:40

А ста це бити кад у РС будемо имали висе пензионера него радника?? Врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.11.2018 10:17

И онда ће се неко борити за живот.Не брини се пуно.

Name

Пензиц

26.11.2018 11:27

Покрепат це мо од васе бриге за нама.

Name

не брину се они

26.11.2018 11:38

Мислис да се неко брине .Они уопсте прате демографска кретања само лупају онако безвезе,Цитава БИХ је у великој депопулацији а нароцито РС.Млади одлазе на запад.У РС 50% становниства је старије од 50 година а власт ниста не цини да заустави исељавање вец јос висе затезу новим наметима,порезима,акцизама и отезавају људима зивот.Цак су на нивоу БИХ основали агенцију за рад и запосљавање БИХ којој је једина функција да помазе у исељавању и запосљавању људи из БИХ у Словенији и Њемацкој .Лоботомија мозга,док се нормалне дрзаве свим средствима боре против депопулације овде дрзава помазе исељавање

Name

Зеки Пресс

26.11.2018 11:40

Е када остану пензионери онда поциње градња аутопутева. Фактицки све у своје вријеме. Нисам ни ја узивала у брзој возњи кад сам била млада. Нека млади иду на запад ако хоце брзину, овдје влада закон континуитета, мира и реда, пардон редослиједа. Ах да, фактицки.

Name

Нико

26.11.2018 10:00

Лако је пратити, плате нису расле одкако је црвена банда досла на влас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оооо

26.11.2018 10:49

Колико је овај сенилни старац глуп. Да усклади пензије са растом плата, а жале се како су пензије мале. Па бит ће увијек мале ако не буде повећања пензија без обзира да ли су плате порасле. Пензије треба везати за плате када буде та разлика у односу на просјечну плату доста мања.

Name

Јовица

26.11.2018 10:20

Стаце на преговорима тај љигавац и климоглавац Миломир Савциц

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропали борац у својој РС

26.11.2018 11:08

Тај је гори увлакач и лизогузац бурлин од ћургуза код ћургуза борци су нешто и имали а овај само хода по црквеним зборовима гдје се нешто слави и парастосима , а живот и борци који гладују и јебено живе код криминалаца РС њега не занимају у РС

Name

Ре Јовица

26.11.2018 12:43

Тражио генерал да га још једном унаприједе и одликују. Мала му пензија из Србије и накнаде које прима као предсједник БОРС-. Навикао човјек да прима двије плате и да добива одликовање због напуштања положаја у рат.

Name

пензионер

26.11.2018 10:27

Народна пословица гласи "Обећање лудом радовање" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

подстанар

26.11.2018 13:14

Савциц је досао у БОРС ради стана и других лицних интереса, Стан је добио у БН и еxпресно продао .Промијенио је и сједиште БОРС, да му борци не би долазили у његове одаје, иако му то скупштина није усвојила. Теско БОРСУ с њим и Шурлановом.

Name

Ракаљ

26.11.2018 10:54

Пензионери би требали хитно отјерати дртину Ракуља, јер умјесто да тражи значајније повећање пензија и то одмах почетком наредне године, он прихвата да пензије наводно прате раст плата за које у оваквој тешкој економској ситуацији тешко могу да расту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сврни наврни

26.11.2018 11:00

А плате ће да падају. Тако вели Пароди из ММФ-а. А он не лаже као 'наши' што лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

♤♡◇♧

26.11.2018 12:31

Немојтепребисе ће нам бити..ифиоти од људи..идиоти

ОДГОВОРИТЕ
Name

српски гадови

26.11.2018 12:39

Ово треба све на робију са лакташким криминалцем који је све купијо народним новцима у ћелије и трући говнатим штапом и држати само на води за умрле прије времена и глади од лошег живота код диктатора тајкунског за живу срамоту свега у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

26.11.2018 21:28

Ко је одредио да пензије буду 43.5 одсто? Зар неби требало да су 50 одсто од нивоа плате? Примаоци борацких пензија су у јос лосијем полозају. И док немали је број оних који примају 100 КМ, ако не и мање, у Хрватској њихови борци имају неких 800 КМ. Код њих борци од својих борацких примањима могу и да зиве, док код нас борци са 100 КМ умиру са том платом, а дрзава се хвали тиме како је повецала цркавицу. Код нас је и неција смрт разлог да се похвали како нам добро иде. Ма све цвијета, нароцито гробови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

26.11.2018 23:44

ОВАЈ ЛИК ПОРЕД ЊЕГА ЈЕДВА ЧЕКА ДА ГА НЕМА ПА ДА ОН ПРЕУЗМЕ КОРМИЛО.КОЈЕ СУ ОВО ПРЕДСТАВЕ.КАД ОВИ УМРУ КОШТАЋЕ ОВУ ДРЖАВУ ДЕБЕЛО.ОТКУД ОВОЛИКИ СТАРЦИ.НИТИ ОНИ ШТА ВИДЕ НИТИ ОНИ ШТА ЧУЈУ ХОДАЈУ КАО РОБОТИ, ДИШУ НА ШКРГЕ, ЧУДЕ СЕ ОТКУД ТУ.АЛИ ЏЕПОВИ СУ ПУНИ КАО БРОД.ЊИХОВЕ ДНЕВНИЦЕ СУ ВЕЋЕ ОД ПЕТ ПРОСЈЕЧНИХ ПЛАТА.ПРЕДСТАВАМА НИКАД КРАЈА.УЖИВАЈТЕ У СВОЈОЈ ЉЕПОТИ.

ОДГОВОРИТЕ