У Пећи састанак Приштине и Тиране

У Пећи ће данас бити одржана заједничка сједница албанске и косовске владе, пренио је сајт РТК на албанском језику.  

Србија 26.11.2018 | 08:42
У Пећи састанак Приштине и Тиране
Сједница ће почети у 10.15 часова, а како се наводи, на њој ће се разговарати о царинама и о ромингу.

Објављена је и агенда сједнице према којој ће званичан дио састанка почети у 10.30 док је заједничка конференција за новинаре премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја и премијера Албаније Едија Раме заказана у 12.30.

Потпредсједник косовске владе Фатмир Љимај раније је најавио да ће се разговарати о бројним темама, као и да ће бити потписани неки споразуми.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да ће се на тој сједници разматрати уклањање међусобних економских баријера. 

– То је врхунац лицемјерја, и то не само Албанаца који живе на Косову и у Албанији, већ и и оних који то дозвољавају – рекао је Вучић, у контексту чињенице да Приштина и Тирана разговарају о уклањању економских баријера у тренутку у коме је Приштина дуплирањем такси на производе из Србије управо прекршила ЦЕФТА, споразум о слободној трговини.

Такође Тирана је прије неки дан, бар формално на ријечима оцијенила да увођење дуплих такси није добар потез Приштине.

Сједница у Пећи, свакако је израз блискости политике Тиране и Приштине.

Љетос је из Тиране лансирана идеја о отварању граница и узмеђу Албаније и јужне српске Покрајине.

– Желимо да отворимо границе измеду Албаније и Косова. Од првог јануара почиње слобода кретања измеду Албаније и Косова – рекао је албански министар за дијаспору Пандели Мајко у августу ове године.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сарајлија

26.11.2018 08:31

не ради другом сто не волис да теби раде...албанци само преписују оно сто срби другима раде...заједницке сједнице влада РС и Србије су све сем воље за економским напретком.Сјетимо се заједницких влада и одлука Книна,Пала и Београда...

ОДГОВОРИТЕ