ПЛ БиХ: Порази Сембераца, код куће и на Кошеву!

Слобода славила у Бијељини, нови реми Широког! Тузлаци су минимално савладали Радник у Бијељини (1:0), док је ГОШК откинуо важан бод у Широком Бријегу у недјељним утакмицама 18. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.  Звијезда се „угасила“ на Кошеву! Сарајево се учврстило на врху побједом над Звијездом 09, која је уписала први пораз послије пет узастопних тријумфа.

Фудбал 25.11.2018 | 23:20
ПЛ БиХ: Порази Сембераца, код куће и на Кошеву!
Седму побједу ове сезоне уписала је тузланска Слобода и то на врло незгодном гостовању у Бијељини.

Изабраници Златана Налића су у првих 15-ак минута имали благу инцијативу против домаћег Радника, али су Семберци брзо успоставили равнотежу и до одласка на одмор били опаснији пред голом Горана Вуклиша.

Најближи голу фудбалери Радника били су у 22. минуту након што је одличан волеј ударац упутио Ирфан Хаџић, међутим, још боље је интервенисао голман Слободе.

На другој страни испред Младена Лучића најбољу прилику пропустио је Едис Смајић у 37. минуту, али је његов ударац завршио поред гола.

Међутим, у наставку гости са "Тушња" су до вриједна три бода стигли поготком Тонија Ливанчића у 74. минуту када је погријешила одбрана бијељинске екипе и омогућила нападачу Слободе да се нађе "очи у очи" са голманом Лучићем и пласира лопту у његову мрежу - 0:1.

Покушавали су ученици Младена Жижовића да стигну до изједначења и макар једног бода, али нису успјели да избјегну седми овосезонски пораз с обзиром да је двије добре шансе пропустио Александар Глишић.

РАДНИК: Лучић, Радовић, Франић, Мартиновић, Сушић, Ђелмић, Васић, Пецо, Хаџић, Ђурић, Исић.

СЛОБОДА: Вуклиш, Аџем, Хусејиновић, Барабан, Смајић, Иветић, Бегановић, Видовић, Чивић, Алиспахић, Игњатовић.

Ни на "Пецари" између Широког Бријега и ГОШК-а из Габеле стријелци нису били расположени у првом дијелу због лошег и натопљеног терена, али су у наставку виђена два поготка, по један на обје стране - 1:1 (0:0).

Управо је једна велика локва спасила Габељане и голмана Далибора Козића да домаћин у 34. минуту дође до предности послије ударца Елиомара.

У другом полувремену први су повели гости из Габеле и то голом Мирсада Рамића у 74. минуту, да би шест минута касније коначних 1:1 поставио Дражен Багарић за девети реми Широкобријежана ове сезоне, по чему су рекордери у босанскохерцеговачкој фудбалској елити.

ГОШК: Козић, Карамарко, Хасанхоџић, Ереиз, Алетић, Куловић, Рагуж, Вего, Хајдаревић, Хасановић, Ковачић.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Билобрк, Матић, Баришић, Ћорић, Фрањић, Елиомар, Марић, Јурић, Ковачић, Бегоња, Марковић.

Звијезда се „угасила“ на Кошеву! Сарајево се учврстило на врху побједом над Звијездом 09, која је уписала први пораз послије пет узастопних тријумфа.

Серији Звијезде 09 дошао је крај. Она је прекинута у недјељу послијеподне на Кошеву.

Сарајево је славило 3:1 на Кошеву, а сав посао „бордо“ екипа обавила је у првом полувремену у којем су постигнута сва четири гола.

САРАЈЕВО - ЗВИЈЕЗДА 09 3:1
/Татар 15, Велкоски 27, Ахметовић 35 - Јовоић 21/

Екипа Хусрефа Мусемића тако је задржала пет бодова предности над Зрињским, који је јуче савладао Тузла сити, али и повећала предност на 12 бодова над трећепласираним Жељезничаром који је у суботу поражен од Крупе.

Почело је бурно на Кошеву и већ у првим минута видјели смо неколико добрих прилика. Прво је Татар промашио практично празан гол у првом минуту, а онда на другој страни Османагић је промашио из сличне ситуације.

У седмом минуту Прилику је имао Ахметовић, али Ерић брани његов шут, а онда у 15. минуту домаћи успјевају да затресу мрежу.

Велскоски је оасистирао за Татара који доводи Сарајево у вођство 1:0.

Након само шест минута Звијезда је изједначила. Османагић је убацио из корнера, а Јововић постигао погодак.

Ређале су се прилике, па и голови. Већ у 27. минуту Сарајево је поново у вођству, послије поготка Велкоског.

Велики посао у 35. минуту направио је Хебибовић који је украо лопту, а онда ју прослиједио Рахмановићу. Његов шут брани Ерић, али Ахметовић је одбијену лопту поспремио у мрежу за 3:1.

Имали су гости зу финишу првог полувремена прилику да смање вођство када је Јововић избјегао офсајд замку, међутим, стријелац првог гола за госте је промашио зицер.

Потпуно друга слика у наставку и рекло би се права успаванка.

Гости су преузели иницијативу, међутим нису успјели да направе шансу пред голом Сарајева.

Виђен је тек шу Халиловића у самом финишу меча, али мреже се нису тресле.

Звијезда је прекинула серију од пет побједа и уписала осми пораз ове сезоне, који је оставља на три бода од зоне испадања.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 18. КОЛО:

Радник - Слобода 0:1 (0:0)
/Ливанчић 74/

Широки Бријег - ГОШК 1:1 (0:0)
/Багарић 80 - Рамић 74/

Сарајево - Звијезда 09 3:1
/Татар 15, Велкоски 27, Ахметовић 35 - Јовоић 21/

Субота:

Крупа - Жељезничар 2:1 (1:0)
/Црнов пен. 14, Аганспахић 82 - Крпић 72/

Тузла сити - Зрињски 1:2 (0:1)
/Вукмировић 76 - Рустемовић 22, Харлаховић 90+3/

Челик - Младост 0:3 (0:0)
/Исаковић 51, Велбек 74, Анђушић 90+1/

ТАБЕЛА: Сарајево 40, Зрињски 35, Жељезничар 28, Широки Бријег 27, Слобода 25, Челик 24, Младост 23, Радник 21, Звијезда 09 20, Тузла сити 19, ГОШК 17, Крупа 15.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар