PL BiH: Porazi Semberaca, kod kuće i na Koševu!

Sloboda slavila u Bijeljini, novi remi Širokog! Tuzlaci su minimalno savladali Radnik u Bijeljini (1:0), dok je GOŠK otkinuo važan bod u Širokom Brijegu u nedjeljnim utakmicama 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.  Zvijezda se „ugasila“ na Koševu! Sarajevo se učvrstilo na vrhu pobjedom nad Zvijezdom 09, koja je upisala prvi poraz poslije pet uzastopnih trijumfa.

Fudbal 25.11.2018 | 23:20
PL BiH: Porazi Semberaca, kod kuće i na Koševu!
Sedmu pobjedu ove sezone upisala je tuzlanska Sloboda i to na vrlo nezgodnom gostovanju u Bijeljini.

Izabranici Zlatana Nalića su u prvih 15-ak minuta imali blagu incijativu protiv domaćeg Radnika, ali su Semberci brzo uspostavili ravnotežu i do odlaska na odmor bili opasniji pred golom Gorana Vukliša.

Najbliži golu fudbaleri Radnika bili su u 22. minutu nakon što je odličan volej udarac uputio Irfan Hadžić, međutim, još bolje je intervenisao golman Slobode.

Na drugoj strani ispred Mladena Lučića najbolju priliku propustio je Edis Smajić u 37. minutu, ali je njegov udarac završio pored gola.

Međutim, u nastavku gosti sa "Tušnja" su do vrijedna tri boda stigli pogotkom Tonija Livančića u 74. minutu kada je pogriješila odbrana bijeljinske ekipe i omogućila napadaču Slobode da se nađe "oči u oči" sa golmanom Lučićem i plasira loptu u njegovu mrežu - 0:1.

Pokušavali su učenici Mladena Žižovića da stignu do izjednačenja i makar jednog boda, ali nisu uspjeli da izbjegnu sedmi ovosezonski poraz s obzirom da je dvije dobre šanse propustio Aleksandar Glišić.

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Sušić, Đelmić, Vasić, Peco, Hadžić, Đurić, Isić.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Alispahić, Ignjatović.

Ni na "Pecari" između Širokog Brijega i GOŠK-a iz Gabele strijelci nisu bili raspoloženi u prvom dijelu zbog lošeg i natopljenog terena, ali su u nastavku viđena dva pogotka, po jedan na obje strane - 1:1 (0:0).

Upravo je jedna velika lokva spasila Gabeljane i golmana Dalibora Kozića da domaćin u 34. minutu dođe do prednosti poslije udarca Eliomara.

U drugom poluvremenu prvi su poveli gosti iz Gabele i to golom Mirsada Ramića u 74. minutu, da bi šest minuta kasnije konačnih 1:1 postavio Dražen Bagarić za deveti remi Širokobriježana ove sezone, po čemu su rekorderi u bosanskohercegovačkoj fudbalskoj eliti.

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Raguž, Vego, Hajdarević, Hasanović, Kovačić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić, Eliomar, Marić, Jurić, Kovačić, Begonja, Marković.

Zvijezda se „ugasila“ na Koševu! Sarajevo se učvrstilo na vrhu pobjedom nad Zvijezdom 09, koja je upisala prvi poraz poslije pet uzastopnih trijumfa.

Seriji Zvijezde 09 došao je kraj. Ona je prekinuta u nedjelju poslijepodne na Koševu.

Sarajevo je slavilo 3:1 na Koševu, a sav posao „bordo“ ekipa obavila je u prvom poluvremenu u kojem su postignuta sva četiri gola.

SARAJEVO - ZVIJEZDA 09 3:1
/Tatar 15, Velkoski 27, Ahmetović 35 - Jovoić 21/

Ekipa Husrefa Musemića tako je zadržala pet bodova prednosti nad Zrinjskim, koji je juče savladao Tuzla siti, ali i povećala prednost na 12 bodova nad trećeplasiranim Željezničarom koji je u subotu poražen od Krupe.

Počelo je burno na Koševu i već u prvim minuta vidjeli smo nekoliko dobrih prilika. Prvo je Tatar promašio praktično prazan gol u prvom minutu, a onda na drugoj strani Osmanagić je promašio iz slične situacije.

U sedmom minutu Priliku je imao Ahmetović, ali Erić brani njegov šut, a onda u 15. minutu domaći uspjevaju da zatresu mrežu.

Velskoski je oasistirao za Tatara koji dovodi Sarajevo u vođstvo 1:0.

Nakon samo šest minuta Zvijezda je izjednačila. Osmanagić je ubacio iz kornera, a Jovović postigao pogodak.

Ređale su se prilike, pa i golovi. Već u 27. minutu Sarajevo je ponovo u vođstvu, poslije pogotka Velkoskog.

Veliki posao u 35. minutu napravio je Hebibović koji je ukrao loptu, a onda ju proslijedio Rahmanoviću. Njegov šut brani Erić, ali Ahmetović je odbijenu loptu pospremio u mrežu za 3:1.

Imali su gosti zu finišu prvog poluvremena priliku da smanje vođstvo kada je Jovović izbjegao ofsajd zamku, međutim, strijelac prvog gola za goste je promašio zicer.

Potpuno druga slika u nastavku i reklo bi se prava uspavanka.

Gosti su preuzeli inicijativu, međutim nisu uspjeli da naprave šansu pred golom Sarajeva.

Viđen je tek šu Halilovića u samom finišu meča, ali mreže se nisu tresle.

Zvijezda je prekinula seriju od pet pobjeda i upisala osmi poraz ove sezone, koji je ostavlja na tri boda od zone ispadanja.

PREMIJER LIGA BIH - 18. KOLO:

Radnik - Sloboda 0:1 (0:0)
/Livančić 74/

Široki Brijeg - GOŠK 1:1 (0:0)
/Bagarić 80 - Ramić 74/

Sarajevo - Zvijezda 09 3:1
/Tatar 15, Velkoski 27, Ahmetović 35 - Jovoić 21/

Subota:

Krupa - Željezničar 2:1 (1:0)
/Crnov pen. 14, Aganspahić 82 - Krpić 72/

Tuzla siti - Zrinjski 1:2 (0:1)
/Vukmirović 76 - Rustemović 22, Harlahović 90+3/

Čelik - Mladost 0:3 (0:0)
/Isaković 51, Velbek 74, Anđušić 90+1/

TABELA: Sarajevo 40, Zrinjski 35, Željezničar 28, Široki Brijeg 27, Sloboda 25, Čelik 24, Mladost 23, Radnik 21, Zvijezda 09 20, Tuzla siti 19, GOŠK 17, Krupa 15.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar