ХОЛ: ПСВ и Ајакс ''бију'' редом!

Ајакс трећом брзином кроз Бреду! Копљаници су славили са 3:0 у гостима.  Гол за ТВ шпице! Свака вам част, господине Де Јонг! Сјајни капитен ПСВ-а запалио Холандију лепим маказицама.

Фудбал 25.11.2018 | 10:30
ХОЛ: ПСВ и Ајакс ''бију'' редом!
Ајакс је наставио потеру за ПСВ Ајнхдовеном. Копљаници су у утакмици 13. кола Ередивизије као гости убедљиво славили са 3:0 протиц НАЦ Бреде и сада за Филипсовцима заостаје само два бода. Додуше, ПСВ, тек треба да одигра свој меч 13. кола.

Било је мало “повуци, потегни” у првом полувремену, а Ајаксовци су имали срећу да поведу аутоголом Џетра Масхарт у 40. минуту.

Врата тријумфа Копљаницима је отворио Закарија Лабијад голом у 55. минуту, а коначан резултат поставио је Клас Јан Хунтелар када се већ играо трећи минут судијске надокнаде времена.

Репрезентативац Србије Душан Тадић одиграо је свих 90 минута за Ајакс, а гости су могли и убедљивије да тријумфују само им је недостајало мало мирноће у завршници акција.

Гол за ТВ шпице! Свака вам част, господине Де Јонг! Сјајни капитен ПСВ-а запалио Холандију лепим маказицама.

У Холандији ништа ново. Траје терор ПСВ-а из Ајндховена, који је победом од 3:0 против Херенвена, продужио низ на 13 везаних победа и одржао "плус пет" у односу на другопласирани Ајакс.

Блистао је двоструки стрелац Ирвинг Лозано, који је погодио у 11. и 66. минуту, мада је домаћину посао додатно био олакшан од 37. када је искључен гостујући везиста Тронсби. За потез вечери побринуо се капитен домаћег тим Лук де Јонг, који је у креирао право мало уметничко дело почетком другог полувремена.

У јеку напада на гол Херенвена, а на центаршут сјајног Лозана, деветка Филипсоваца је извела фантастичне маказице и закуцала лопту иза леђа немоћног голмана Хана. Сигурно најлепши потез вечери који је разгалио навијаче ПСВ-а и учврстио мишљење да им тренутно нема равног у Холандији.

Објективно... 

ХОЛАНДИЈА 1 - 13. коло

Субота
Цволе - Ден Хаг 2:3 (2:2)
/Лам 7, Леманс 18 - Ел Кајати 17, 24, Кујперс 83/ 

НАЦ Бреда - Ајакс 0:2 (0:1)
/Масхарт 40аг, Лабијад 55/

Фортуна Ситард - Хераклес 3:0 (2:0)
/Димерс 17, Стокерс 31, Ел Месауди 63/

ПСВ - Херенвен 3:0 (1:0) 
/Лозано 11, 66, Де Јонг 52/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар