HOL: PSV i Ajaks ''biju'' redom!

Ajaks trećom brzinom kroz Bredu! Kopljanici su slavili sa 3:0 u gostima.  Gol za TV špice! Svaka vam čast, gospodine De Jong! Sjajni kapiten PSV-a zapalio Holandiju lepim makazicama.

Fudbal 25.11.2018 | 10:30
HOL: PSV i Ajaks ''biju'' redom!
Ajaks je nastavio poteru za PSV Ajnhdovenom. Kopljanici su u utakmici 13. kola Eredivizije kao gosti ubedljivo slavili sa 3:0 protic NAC Brede i sada za Filipsovcima zaostaje samo dva boda. Doduše, PSV, tek treba da odigra svoj meč 13. kola.

Bilo je malo “povuci, potegni” u prvom poluvremenu, a Ajaksovci su imali sreću da povedu autogolom Džetra Mashart u 40. minutu.

Vrata trijumfa Kopljanicima je otvorio Zakarija Labijad golom u 55. minutu, a konačan rezultat postavio je Klas Jan Huntelar kada se već igrao treći minut sudijske nadoknade vremena.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta za Ajaks, a gosti su mogli i ubedljivije da trijumfuju samo im je nedostajalo malo mirnoće u završnici akcija.

Gol za TV špice! Svaka vam čast, gospodine De Jong! Sjajni kapiten PSV-a zapalio Holandiju lepim makazicama.

U Holandiji ništa novo. Traje teror PSV-a iz Ajndhovena, koji je pobedom od 3:0 protiv Herenvena, produžio niz na 13 vezanih pobeda i održao "plus pet" u odnosu na drugoplasirani Ajaks.

Blistao je dvostruki strelac Irving Lozano, koji je pogodio u 11. i 66. minutu, mada je domaćinu posao dodatno bio olakšan od 37. kada je isključen gostujući vezista Tronsbi. Za potez večeri pobrinuo se kapiten domaćeg tim Luk de Jong, koji je u kreirao pravo malo umetničko delo početkom drugog poluvremena.

U jeku napada na gol Herenvena, a na centaršut sjajnog Lozana, devetka Filipsovaca je izvela fantastične makazice i zakucala loptu iza leđa nemoćnog golmana Hana. Sigurno najlepši potez večeri koji je razgalio navijače PSV-a i učvrstio mišljenje da im trenutno nema ravnog u Holandiji.

Objektivno... 

HOLANDIJA 1 - 13. kolo

Subota
Cvole - Den Hag 2:3 (2:2)
/Lam 7, Lemans 18 - El Kajati 17, 24, Kujpers 83/ 

NAC Breda - Ajaks 0:2 (0:1)
/Mashart 40ag, Labijad 55/

Fortuna Sitard - Herakles 3:0 (2:0)
/Dimers 17, Stokers 31, El Mesaudi 63/

PSV - Herenven 3:0 (1:0) 
/Lozano 11, 66, De Jong 52/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar