Перпероглу: Навикао сам на овакву атмосферу!

Знао сам шта очекујем! Кошаркаш Црвене звезде Стратос Перпероглу рекао је да је знао шта да очекује од утакмице против Партизана у АБА лиги.  Херој дербија - Стратос Перпероглу! Стратос Перпероглу био је упитан после одличног наступа против Партизана да упореди београдски и атински "вечити" дерби.

Кошарка 25.11.2018 | 09:15
Перпероглу: Навикао сам на овакву атмосферу!
Звезда је уписала и девети тријумф у лиги 77:71.

Перпероглу је у победи у првом вечитом дербију ове сезоне имао 25 поена. Пратио га је Џо Регленд са 19, а њих двојица су правила разлику у кључним тренуцима утакмице.

Перпероглу каже да му је драго што се његов тим вратио у игру иако је губио у првом полувремену. 

"Добра година за нас, важно је да смо победили, показали карактер пред овом публиком",рекао је Перпероглу. 

Играјући у Грчкој, нагледао се "вруће" атмосфере током атинских дербија између Панатинаикоса и Олимпијакоса. Такву атмосферу су на почетку меча правили и навијачи Партизана. 

"Овакве утакмице су занимљиве за игру, свако има мотиацију. Навикао сам на овакву атмосферу и драго ми је да сам допринео победи", каже Перпероглу. 

Додаје да је заиста уживао, али и да су се пре утакмице договорили пре утакмице да забораве на атмосферу. 



Грчки ветеран Стратос Перпероглу (34) стигао је овог лета у Београд да ојача Звезду на крилним позицијама и да у њену игре унесе значајно искуство, стечено током живописне каријере.

Троструки освајач Евролиге у претходних неколико недеља није играо на нивоу с почетка сезоне, неке утакмице је и пропустио, а онда је у суботу заблистао у "вечитом дербију" и предводио тим Милана Томића са 25 убачених поена.

Када је било важно - Грк је преузимао одговорност, погађао и водио Звезду у девету победу, за наставак њеног перфектног низа "на Јадрану". После утакмице, у "Пиониру" је говорио мирно и стављао у први план успех екипе.

"Драго ми је да је мој тим победио. Овакве утакмице је забавно играти, сви су мотивисани и покушао сам да се припремим за овај меч. Била је ово добра победа и била нам је потребна. Није лако играти пред оваквом публиком, али успели смо да остваримо циљ", изјавио је Перпероглу пред новинарима.

Упитан да упореди београдски и атински дерби, у којем је пет година носио дрес Панатинаикоса, па одмах потом две сезоне дрес Олимпијакоса, Грк је изјавио...

"Волим овакве атмосфере, свима је забавно. Навијачи су гласни, страствени, подржавају екипу и тешко је за противника. Што се мене тиче, мало ми је лакше овде него у Атини, јер не разумем српски језик", насмејао се Перпероглу.

На констатацију да му је пријао меч у атмосфери карактеристичној за дерби, четвороструки освајач грчке титуле рекао је да је тимски циљ био да се сва концентрација усмери ка терену.

"Договор је био да морамо да се фокусирамо на кошарку. Хтели смо да се усредсредимо на терен, да помогнемо једни другима и у томе смо успели у већем делу утакмице... Знао сам шта да очекујем у амбијенту и зато је искуство важно. Знао сам шта ме чека и психолошки сам се припремио".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар