Perperoglu: Navikao sam na ovakvu atmosferu!

Znao sam šta očekujem! Košarkaš Crvene zvezde Stratos Perperoglu rekao je da je znao šta da očekuje od utakmice protiv Partizana u ABA ligi.  Heroj derbija - Stratos Perperoglu! Stratos Perperoglu bio je upitan posle odličnog nastupa protiv Partizana da uporedi beogradski i atinski "večiti" derbi.

Košarka 25.11.2018 | 09:15
Perperoglu: Navikao sam na ovakvu atmosferu!
Zvezda je upisala i deveti trijumf u ligi 77:71.

Perperoglu je u pobedi u prvom večitom derbiju ove sezone imao 25 poena. Pratio ga je Džo Reglend sa 19, a njih dvojica su pravila razliku u ključnim trenucima utakmice.

Perperoglu kaže da mu je drago što se njegov tim vratio u igru iako je gubio u prvom poluvremenu. 

"Dobra godina za nas, važno je da smo pobedili, pokazali karakter pred ovom publikom",rekao je Perperoglu. 

Igrajući u Grčkoj, nagledao se "vruće" atmosfere tokom atinskih derbija između Panatinaikosa i Olimpijakosa. Takvu atmosferu su na početku meča pravili i navijači Partizana. 

"Ovakve utakmice su zanimljive za igru, svako ima motiaciju. Navikao sam na ovakvu atmosferu i drago mi je da sam doprineo pobedi", kaže Perperoglu. 

Dodaje da je zaista uživao, ali i da su se pre utakmice dogovorili pre utakmice da zaborave na atmosferu. 



Grčki veteran Stratos Perperoglu (34) stigao je ovog leta u Beograd da ojača Zvezdu na krilnim pozicijama i da u njenu igre unese značajno iskustvo, stečeno tokom živopisne karijere.

Trostruki osvajač Evrolige u prethodnih nekoliko nedelja nije igrao na nivou s početka sezone, neke utakmice je i propustio, a onda je u subotu zablistao u "večitom derbiju" i predvodio tim Milana Tomića sa 25 ubačenih poena.

Kada je bilo važno - Grk je preuzimao odgovornost, pogađao i vodio Zvezdu u devetu pobedu, za nastavak njenog perfektnog niza "na Jadranu". Posle utakmice, u "Pioniru" je govorio mirno i stavljao u prvi plan uspeh ekipe.

"Drago mi je da je moj tim pobedio. Ovakve utakmice je zabavno igrati, svi su motivisani i pokušao sam da se pripremim za ovaj meč. Bila je ovo dobra pobeda i bila nam je potrebna. Nije lako igrati pred ovakvom publikom, ali uspeli smo da ostvarimo cilj", izjavio je Perperoglu pred novinarima.

Upitan da uporedi beogradski i atinski derbi, u kojem je pet godina nosio dres Panatinaikosa, pa odmah potom dve sezone dres Olimpijakosa, Grk je izjavio...

"Volim ovakve atmosfere, svima je zabavno. Navijači su glasni, strastveni, podržavaju ekipu i teško je za protivnika. Što se mene tiče, malo mi je lakše ovde nego u Atini, jer ne razumem srpski jezik", nasmejao se Perperoglu.

Na konstataciju da mu je prijao meč u atmosferi karakterističnoj za derbi, četvorostruki osvajač grčke titule rekao je da je timski cilj bio da se sva koncentracija usmeri ka terenu.

"Dogovor je bio da moramo da se fokusiramo na košarku. Hteli smo da se usredsredimo na teren, da pomognemo jedni drugima i u tome smo uspeli u većem delu utakmice... Znao sam šta da očekujem u ambijentu i zato je iskustvo važno. Znao sam šta me čeka i psihološki sam se pripremio".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar