Јанез Јанша осуђен условно

Бивши словеначки премијер и вођа словеначке опозиције Јанез Јанша осуђен је у првостепеном поступку условно на три мјесеца затвора због вријеђања двије новинарке, које је назвао “медијским проституткама”.  

Регион 23.11.2018 | 21:56
Јанез Јанша осуђен условно
Окружни суд у Цељу донио је такву пресуду, јер је Јанша на твитеру двије новинарке Словеначке телевизије назвао “медијским проституткама” након што су у емисији, како је рекао, некоректно извјештавале о његовој Словеначкој демократској партији, пренијела је Хина.


Наиме, након што је у ударном термину јавног сервиса почетком 2016. објављена емисија у којој је Јаншина Словеначка демократска странка приказана као странка чији су чланови наводно повезани с крајњом екстремистичком десницом која тражи ревизију историје, а што је било документовано наводом да су се њени чланови регистровали у фејсбук групу Легија смрти, што је странка демантовала, Јанша је реаговао објавом на свом твитеру. 

– На некаквој фејсбук страници јавне телевизијске куће нуде се јефтине услуге одслужених проститутки Евгеније Ц. и Мојце П.Ш. Сводник Милан – написао је Јанша.

У томе су се препознале ауторке емисије, новинарка Еугенија Карл и уредница информативног програма јавне телевизије Мојца Шетинц Пашек, те због увреде части тужиле Јаншу.

У одштетној тужби већ им је правоснажно додијељено по 6.000 евра.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин са дна каце

24.11.2018 20:35

Јанша је издајник прве класе,прво је издао ЈНА а сада издаје и Словенију на сваком кораку,њега интересује само његово дупе

ОДГОВОРИТЕ