Janez Janša osuđen uslovno

Bivši slovenački premijer i vođa slovenačke opozicije Janez Janša osuđen je u prvostepenom postupku uslovno na tri mjeseca zatvora zbog vrijeđanja dvije novinarke, koje je nazvao “medijskim prostitutkama”.  

Region 23.11.2018 | 21:56
Janez Janša osuđen uslovno
Okružni sud u Celju donio je takvu presudu, jer je Janša na tviteru dvije novinarke Slovenačke televizije nazvao “medijskim prostitutkama” nakon što su u emisiji, kako je rekao, nekorektno izvještavale o njegovoj Slovenačkoj demokratskoj partiji, prenijela je Hina.


Naime, nakon što je u udarnom terminu javnog servisa početkom 2016. objavljena emisija u kojoj je Janšina Slovenačka demokratska stranka prikazana kao stranka čiji su članovi navodno povezani s krajnjom ekstremističkom desnicom koja traži reviziju istorije, a što je bilo dokumentovano navodom da su se njeni članovi registrovali u fejsbuk grupu Legija smrti, što je stranka demantovala, Janša je reagovao objavom na svom tviteru. 

– Na nekakvoj fejsbuk stranici javne televizijske kuće nude se jeftine usluge odsluženih prostitutki Evgenije C. i Mojce P.Š. Svodnik Milan – napisao je Janša.

U tome su se prepoznale autorke emisije, novinarka Eugenija Karl i urednica informativnog programa javne televizije Mojca Šetinc Pašek, te zbog uvrede časti tužile Janšu.

U odštetnoj tužbi već im je pravosnažno dodijeljeno po 6.000 evra.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Србин са дна каце

24.11.2018 20:35

Јанша је издајник прве класе,прво је издао ЈНА а сада издаје и Словенију на сваком кораку,њега интересује само његово дупе

ODGOVORITE