Спремачица украла новац и накит

Пред покрајинским судом у Минхену одговара жена која је од јула 2016. до фебруара 2017. у 13 домаћинстава украла готовину, накит и другу лускузну робу у укупној вриједности од 400. 000 евра.  

Свијет 22.11.2018 | 20:53
Спремачица украла новац и накит
Тридесетдеветогодишња Марија К. (име промијенила редакција листа “Шпигл”) нудила је на Ибеју под лажним именом услуге спремања кућа у региону Минхена. Богате породице у Штарнбергу (30 километара од Минхена), пуштале су је у своје виле без провјере идентитета, а она је бесрамно злоупотребљавала њихову немарност.

На суђењу је изјавила да не може да се сјети свега што је украла, али и да су је власници оптуживали за нестанак ствари које није узела. Самохрана мајка једне кћерке као мотив је навела новчане проблеме, јер дјететов отац нередовно плаћа алиментацију.

Наводно му је чак више пута дала новац, надајући се да ће кћерки посветити више пажње. 

Суђење пружа увид у животне прилике и немаран однос покрадених послодаваца према новцу.

Оптужена је признала да је у јулу 2016. из једне куће украла златну дугмад за манжетне у вриједности од 3.000 евра, као и коверат са 15.000 евра. Власници нису сматрали за сходно да закључају вриједне ствари и новац, а према њеним ријечима, иста ситуација је и у већини других вила.

Из једне од њих украла је дијамантски прстен, златнике и златан прстен, из друге неколико хиљада долара из фиоке, а из треће 7.000 евра из картонске кутије.

Највише је украла почетком 2018, у једној вили у мјесту Берг, код Језера Штарнберг, гдје је четири мјесеца радила као кућепазитељка. Пошто је узела кључ од стана и чип за искључивање аларма, искористила је прилику кад је власница била на одмору да на миру уђе у кућу и изнесе новац и накит у вриједности од 300.000 долара.

Откривена је када ју је снимила камера у једној од кућа и пријети јој дуга казна затвора.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дрекавац

23.11.2018 00:55

Јбга, тежак је живот, нема се шта ни украсти, па се људи морају ићи мучити у ту проклету Њемачку.

ОДГОВОРИТЕ