Кубица се враћа у Формулу 1!

Пољски возач Роберт Кубица постигао је договор с Вилијамсом и наредне сезоне ће се вратити у "најбржи циркус" после девет година.

Остали спортови 24.11.2018 | 13:30
Кубица се враћа у Формулу 1!
Роберт Кубица возиће у Формули 1 поново после девет година.

Пољак би наредне године требало да заузме место у Вилијамсу и очекује се да та информација и званично буде потврђена пред трку за Велику награду Абу Дабија, пренели су британски медији.

Кубица (33) је у Формули 1 дебитовао 2006. године, а почетком 2010. преживео је тежак удес на релију у Италији, када му је озбиљно повређена шака.

Он је тада задобио бројне преломе руку и ногу када је ударио у заштитну ограду која је пробила аутомобил. Шака му је била у веома лошем стању, па је било неизвесно и да ли ће лекари моћи да му је спасу. На срећу, успели су у томе, али су му моторичке способности ограничене.

И прошле године Кубица је тестирао болид Вилијамса, али челници тог тима нису били задовољни резултатима које је постигао, па није успео да добије место ове сезоне.

Кубица је четири године возио за Заубер, а  2010. године прешао је у Рено. Он је до сада наступио на 76 трка Формуле 1, уписао је једну победу, а још 12 пута је био на подијуму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар