Земљотрес код Ираца, О'Нил и Кин поднијели оставке!

Фудбалска репрезентације Републике Ирске остала је без менаџера. Мартин О'Нил је поднео оставку, а исто је учинио и његов први помоћник Рој Кин.  Дали му нов уговор, па отказ! Ирци траже новог селектора.

Фудбал 21.11.2018 | 14:00
Земљотрес код Ираца, О'Нил и Кин поднијели оставке!
Они су постигли споразуман договор са челницима Савеза о раскиду сарадње после неуспеха репрезентације у Лиги Нација.

Ирци су били последњи у групи 4 Б Лиге нација, иза Данске и Велса. У четири утакмице нису победили, имају свега два бода уз гол разлику 1:5.

Бивши менаџер Астон Виле одлази са кормила репрезентације после тачно пет година. Можда је и пресудно било то што репрезентација Републике Ирске није успела да постигне гол 397 минута и што је победила само у једној од девет утакмица у 2018. 

"Желео бих да се захвалим Мартину, Роју и члановима стручног штаба за све што су учинили за национални тим. Било је много тога лепог током Мартиновог руковођења, посебно памтимо Евро 2016. у Француској, то је турнир којег ћемо се сви радо сећати", изјавио је Извршни директор ФС Републике Ирске, Џон Дилејни.

Фудбалски стручњак Мартин О'Нил није више селектор репрезентације Републике Ирске, саопштено је данас из Савеза те земље

О'Нил и Фудбалски савез Републике Ирске споразумно су раскинули сарадњу након неуспеха у Лиги нација, односно испадања у Ц дивизију у групи са Данском и Велсом.

Пет година провео је на клупи Ирске, водио ју је до осмине финала Европског првенства у Француској, а онда није успео да обезбеди пласман на Мундијал у Русији у групи са Србијом, али је и поред тога добио нови уговор до 2020.

О'Нил је, говорећи после утакмице са Данском у понедељак, изразио жељу да остане на месту селектора Ирске, али ипак више није селектор.
Ипак, после новог посртања бивши менаџер Сандерленда, Лестера, Астон Виле и Селтика морао је да оде. Његовим путем кренуо је и први асистент Рој Кин.

О'Нил и Кин су преузели репрезентацију 2013. и Ирска је са њима на клупи стигла до осмине финала Европског првенства у Француској 2016. Ипак, репрезентација Ирске је бележила лоше резултате у 2018, што је довело до растанка. Остварена је победа на само једној у последњих 11 утакмица. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар