Zemljotres kod Iraca, O'Nil i Kin podnijeli ostavke!

Fudbalska reprezentacije Republike Irske ostala je bez menadžera. Martin O'Nil je podneo ostavku, a isto je učinio i njegov prvi pomoćnik Roj Kin.  Dali mu nov ugovor, pa otkaz! Irci traže novog selektora.

Fudbal 21.11.2018 | 14:00
Zemljotres kod Iraca, O'Nil i Kin podnijeli ostavke!
Oni su postigli sporazuman dogovor sa čelnicima Saveza o raskidu saradnje posle neuspeha reprezentacije u Ligi Nacija.

Irci su bili poslednji u grupi 4 B Lige nacija, iza Danske i Velsa. U četiri utakmice nisu pobedili, imaju svega dva boda uz gol razliku 1:5.

Bivši menadžer Aston Vile odlazi sa kormila reprezentacije posle tačno pet godina. Možda je i presudno bilo to što reprezentacija Republike Irske nije uspela da postigne gol 397 minuta i što je pobedila samo u jednoj od devet utakmica u 2018. 

"Želeo bih da se zahvalim Martinu, Roju i članovima stručnog štaba za sve što su učinili za nacionalni tim. Bilo je mnogo toga lepog tokom Martinovog rukovođenja, posebno pamtimo Evro 2016. u Francuskoj, to je turnir kojeg ćemo se svi rado sećati", izjavio je Izvršni direktor FS Republike Irske, Džon Dilejni.

Fudbalski stručnjak Martin O'Nil nije više selektor reprezentacije Republike Irske, saopšteno je danas iz Saveza te zemlje

O'Nil i Fudbalski savez Republike Irske sporazumno su raskinuli saradnju nakon neuspeha u Ligi nacija, odnosno ispadanja u C diviziju u grupi sa Danskom i Velsom.

Pet godina proveo je na klupi Irske, vodio ju je do osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, a onda nije uspeo da obezbedi plasman na Mundijal u Rusiji u grupi sa Srbijom, ali je i pored toga dobio novi ugovor do 2020.

O'Nil je, govoreći posle utakmice sa Danskom u ponedeljak, izrazio želju da ostane na mestu selektora Irske, ali ipak više nije selektor.
Ipak, posle novog posrtanja bivši menadžer Sanderlenda, Lestera, Aston Vile i Seltika morao je da ode. Njegovim putem krenuo je i prvi asistent Roj Kin.

O'Nil i Kin su preuzeli reprezentaciju 2013. i Irska je sa njima na klupi stigla do osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. Ipak, reprezentacija Irske je beležila loše rezultate u 2018, što je dovelo do rastanka. Ostvarena je pobeda na samo jednoj u poslednjih 11 utakmica. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar