Тринкијери: Ако овај тим схвати шта може...

"Мислим да смо сваки дан помало бољи, а кад дође утакмица као да нас зезне жеља да то покажемо", рекао је тренер Партизана пред меч против Валенсије.

Кошарка 21.11.2018 | 14:30
Тринкијери: Ако овај тим схвати шта може...
Андреа Тринкијери упозоравао је уочи гостовања у Санкт Петербургу да његов тим улази у низ тешких мечева, у којима неће бити фаворит. Зато после пораза у дуелима против Зенита и Будућности, а пред утакмицу против Валенсије (среда, 19 часова), он објашњава да последње резултате не посматра само кроз скор на семафору.

"Најгора сам особа на свету када моја екипа губи, али можда први пут у животу то гледам из другог угла", рекао је Италијан у уторак, уочи тренинга пред меч против гостију из Шпаније.

"Мислим да моја екипа још није спремна да добије тешке утакмице и уопште ме не брине да 'вежемо' један, два, три пораза... Будућност је боља, искуснија и евролигаш је. Зенит има 15 пута већи буџет. И не смета ми то. Желео бих да добијемо неке утакмице да би нам се подигло самопоуздање, јер ако ова екипа схвати шта може - биће збиља занимљиво", додао је шеф струке црно-белих.

Најављујући утакмицу против Валенсије, Тринкијери очекује да његов тим буде "мало бољи" него у претходним сусретима.

"Имамо за собом две добре утакмице, без добрих резултата. То значи да екипа иде у правом смеру, али да нешто фали. То можемо наћи сами и то је циљ. Мислим да смо сваки дан помало бољи, а кад дође утакмица као да нас зезне та жеља да то покажемо", изјавио је Италијан, уз објашњење да је његов тим требало да добије утакмицу у Подгорици, да није било "баш глупих грешака".

Коментаришући састав и квалитет Валенсије, он је рекао да ће у вечерашњем мечу бити јако важна енергија, али и "глава".

"Играмо против квалитетне и искусне екипе, која кажњава свако глупо решење на терену. Гледам статистике и више од 5-6 играча шутира тројке са више од 45 одсто погодака и боли ме глава. Ако будемо пробали тактички да играмо - нећемо имати шансу. Једини наш начин мора да буде енергија, снага и концентрација 40 минута. То је једини начин, нема друге", рекао је Тринкијери.

Лендејл није требало да игра...

Тринкијери је новинарима открио да је центар Џок Лендејл имао проблем пред гостовање Будућности и говорио је и о стању Радета Загорца, који ће опет наступити са маском на лицу.

"Лендејл није требало да игра, али је играо. Пробао је да да све од себе. Радету Загорцу није лако, он је талентован играч и са маском не види добро. Биће нам потребан и он и Лендејл... Сви!", изјавио је тренер.

Плејмејкер Партизана Алексеј Николић истакао је да црно-бели раде на томе да буду што опрезнији, да губе што мање лопти и да користе шансе да "преломе противника".

"Свака утакмица је битна, тако и ова. Тачно је да је веома важна за пролазак и очекује нас јако квалитетан ривал, против кога смо играли добро у гостима и зато имамо додатно самопоуздање да можемо да победимо код куће", верује Словенац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар