Trinkijeri: Ako ovaj tim shvati šta može...

"Mislim da smo svaki dan pomalo bolji, a kad dođe utakmica kao da nas zezne želja da to pokažemo", rekao je trener Partizana pred meč protiv Valensije.

Košarka 21.11.2018 | 14:30
Trinkijeri: Ako ovaj tim shvati šta može...
Andrea Trinkijeri upozoravao je uoči gostovanja u Sankt Peterburgu da njegov tim ulazi u niz teških mečeva, u kojima neće biti favorit. Zato posle poraza u duelima protiv Zenita i Budućnosti, a pred utakmicu protiv Valensije (sreda, 19 časova), on objašnjava da poslednje rezultate ne posmatra samo kroz skor na semaforu.

"Najgora sam osoba na svetu kada moja ekipa gubi, ali možda prvi put u životu to gledam iz drugog ugla", rekao je Italijan u utorak, uoči treninga pred meč protiv gostiju iz Španije.

"Mislim da moja ekipa još nije spremna da dobije teške utakmice i uopšte me ne brine da 'vežemo' jedan, dva, tri poraza... Budućnost je bolja, iskusnija i evroligaš je. Zenit ima 15 puta veći budžet. I ne smeta mi to. Želeo bih da dobijemo neke utakmice da bi nam se podiglo samopouzdanje, jer ako ova ekipa shvati šta može - biće zbilja zanimljivo", dodao je šef struke crno-belih.

Najavljujući utakmicu protiv Valensije, Trinkijeri očekuje da njegov tim bude "malo bolji" nego u prethodnim susretima.

"Imamo za sobom dve dobre utakmice, bez dobrih rezultata. To znači da ekipa ide u pravom smeru, ali da nešto fali. To možemo naći sami i to je cilj. Mislim da smo svaki dan pomalo bolji, a kad dođe utakmica kao da nas zezne ta želja da to pokažemo", izjavio je Italijan, uz objašnjenje da je njegov tim trebalo da dobije utakmicu u Podgorici, da nije bilo "baš glupih grešaka".

Komentarišući sastav i kvalitet Valensije, on je rekao da će u večerašnjem meču biti jako važna energija, ali i "glava".

"Igramo protiv kvalitetne i iskusne ekipe, koja kažnjava svako glupo rešenje na terenu. Gledam statistike i više od 5-6 igrača šutira trojke sa više od 45 odsto pogodaka i boli me glava. Ako budemo probali taktički da igramo - nećemo imati šansu. Jedini naš način mora da bude energija, snaga i koncentracija 40 minuta. To je jedini način, nema druge", rekao je Trinkijeri.

Lendejl nije trebalo da igra...

Trinkijeri je novinarima otkrio da je centar Džok Lendejl imao problem pred gostovanje Budućnosti i govorio je i o stanju Radeta Zagorca, koji će opet nastupiti sa maskom na licu.

"Lendejl nije trebalo da igra, ali je igrao. Probao je da da sve od sebe. Radetu Zagorcu nije lako, on je talentovan igrač i sa maskom ne vidi dobro. Biće nam potreban i on i Lendejl... Svi!", izjavio je trener.

Plejmejker Partizana Aleksej Nikolić istakao je da crno-beli rade na tome da budu što oprezniji, da gube što manje lopti i da koriste šanse da "prelome protivnika".

"Svaka utakmica je bitna, tako i ova. Tačno je da je veoma važna za prolazak i očekuje nas jako kvalitetan rival, protiv koga smo igrali dobro u gostima i zato imamo dodatno samopouzdanje da možemo da pobedimo kod kuće", veruje Slovenac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar