Лазаров не помишља на пензију - играће и са 40!

Познати македонски рукометаш остаје у Нанту још две године! Капитен рукометне репрезентације Македоније Кирил Лазаров продужио је уговор с Нантом за још две сезоне, до јуна 2021. године, објавио је француски клуб.

Остали спортови 22.11.2018 | 12:30
Лазаров не помишља на пензију - играће и са 40!
Најбољи македонски рукометаш свих времена Кирил Лазаров продужио је уговор с Нантом за још две сезоне и остаће у том клубу најмање до јуна 2021, потврдио је француски клуб.

Лазаров има 38 година, претходни уговор истицао му је на крају ове сезоне, али је, задовољан статусом и амбицијама европског вицешампиона, одлучио да остане у Нанту.

У богатој каријери Лазаров је играо за још седам клубова - Пелистер, Загреб, Веспрем, Ал Сад, Сијудад Реал, Атлетико Мадрид и Барселону. Укупно је до сада освојио 51 трофеј, а за репрезентацију Македоније одиграо је 230 утакмица и постигао чак 1.603 гола.

Уговор с Нантом 38-годишњем Лазарову истиче на крају текуће сезоне, половиним наредне године, али је европски вицешампион желео да већ сада осигура искусног "бомбардера" још две године.

Председник Нанта Гаел Пелетије је, како преносе македонски медији, рекао да је посао око новог уговора с Лазаровим лако завршен, јер је то била жеља обе стране.

"Лазаров је један од најбољих играча на свету и показао је то по доласку у Нант. Ове године је имао важну улогу у резултатима тима. Зато желимо да продужимо сарадњу. За клуб представља велико задовољство што имамо играча овог калибра у нашим редовима", рекао је Пелетије.

Задовољство продужавањем сарадње с Нантом је исказао и Лазаров који је рекао да је у француски клуб пре годину дасна дошао "јер је знао да је то тим који игра с карактером".

"У Нанту се осећам много добро, допада ми се клуб и волим његове навијаче... Лојалан сам човек и желим да узвратим овом клубу поверење које ми је дало руководство", рекао је Лазаров.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар