Lazarov ne pomišlja na penziju - igraće i sa 40!

Poznati makedonski rukometaš ostaje u Nantu još dve godine! Kapiten rukometne reprezentacije Makedonije Kiril Lazarov produžio je ugovor s Nantom za još dve sezone, do juna 2021. godine, objavio je francuski klub.

Ostali sportovi 22.11.2018 | 12:30
Lazarov ne pomišlja na penziju - igraće i sa 40!
Najbolji makedonski rukometaš svih vremena Kiril Lazarov produžio je ugovor s Nantom za još dve sezone i ostaće u tom klubu najmanje do juna 2021, potvrdio je francuski klub.

Lazarov ima 38 godina, prethodni ugovor isticao mu je na kraju ove sezone, ali je, zadovoljan statusom i ambicijama evropskog vicešampiona, odlučio da ostane u Nantu.

U bogatoj karijeri Lazarov je igrao za još sedam klubova - Pelister, Zagreb, Vesprem, Al Sad, Sijudad Real, Atletiko Madrid i Barselonu. Ukupno je do sada osvojio 51 trofej, a za reprezentaciju Makedonije odigrao je 230 utakmica i postigao čak 1.603 gola.

Ugovor s Nantom 38-godišnjem Lazarovu ističe na kraju tekuće sezone, polovinim naredne godine, ali je evropski vicešampion želeo da već sada osigura iskusnog "bombardera" još dve godine.

Predsednik Nanta Gael Peletije je, kako prenose makedonski mediji, rekao da je posao oko novog ugovora s Lazarovim lako završen, jer je to bila želja obe strane.

"Lazarov je jedan od najboljih igrača na svetu i pokazao je to po dolasku u Nant. Ove godine je imao važnu ulogu u rezultatima tima. Zato želimo da produžimo saradnju. Za klub predstavlja veliko zadovoljstvo što imamo igrača ovog kalibra u našim redovima", rekao je Peletije.

Zadovoljstvo produžavanjem saradnje s Nantom je iskazao i Lazarov koji je rekao da je u francuski klub pre godinu dasna došao "jer je znao da je to tim koji igra s karakterom".

"U Nantu se osećam mnogo dobro, dopada mi se klub i volim njegove navijače... Lojalan sam čovek i želim da uzvratim ovom klubu poverenje koje mi je dalo rukovodstvo", rekao je Lazarov.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar