Платио кауцију за излазак из затвора

Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић у уторак је положио кауцију од милион евра којом, према прошлоседмичној одлуци ванрасправног вијећа, може замијенити истражни затвор.

Регион 20.11.2018 | 14:50
Платио кауцију за излазак из затвора
На загребачком Жупанијском суду Хина сазнаје да је кауција уплаћена на судски рачун те да је за 15 сати заказано рочиште на које ће бити доведен из Реметинца гдје се налази од изручења Хрватској.

Тодорић ће се на том рочишту обавезати да ће се одазивати на судске позиве, а морат ће предат и пасош која се тренутно налази на затворском пологу, казао је гласноговорник суда Крешимир Девчић.

Уз полагање пасоша Тодорић на слободи без судског одобрења неће смјети напуштати Загреб, своје мјесто пребивалишта.

Тодорића ће након рочишта са суда вратити у Реметинец, гдје ће се раздужити, а потом изаћи на слободу, највјеројатније у касним послијеподневним или вечерњим сатима.

Тодорић је заједно са својим синовима Иваном и Антом, али и 12-еро Агрокорових менаџера те ревизора осумњичен због незаконитог прибављања више од милијарду куна из Агрокора. Истрага је накнадно проширена и због зајмова што их је инвестицијски фонд Неxус Привате Еqуитy Партнери преко фирме Неxус улагања дао Агрокору.

Извор: Фена

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лаик

20.11.2018 14:03

Поштен неки цовјек.Зивим у Америци 65% људи немају 2500 долара на рачуну и банци, 55% касни са плаћањем рачуна . Ниста ми друго не преостаје него да се вратим у Босну, Србију или Хрватску па да се обогатим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

20.11.2018 16:19

Браво Тодорицу свису они буранија за тебе па откуд лова клепио паметан цово ПОЗДРАВ ТОДОРИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

20.11.2018 17:54

Несто у целој прици око Агрокора пуно смрди.О огромним проневјерама се ради,али ста је дрзава Хрватска радила задњих десетак година око контроле рацуна и евентуалне проневјере?Није то Тодориц могао све напрасно урадити.По овим сто они прицају,крађа столеца!Где?Како се могла десити поред толиких контрола инспектората,банака...вероватно се ту дебело рекетирало са политицарима из дугогодисњег периода.Не знам да једино он иде на линц због огромних дуговања,а дрзава ниста није знала....страсно...или ако је знала сто није одмах реаговала...ма све је то на Балкану слицно или исто...јос цланица ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ