Platio kauciju za izlazak iz zatvora

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak je položio kauciju od milion evra kojom, prema prošlosedmičnoj odluci vanraspravnog vijeća, može zamijeniti istražni zatvor.

Region 20.11.2018 | 14:50
Platio kauciju za izlazak iz zatvora
Na zagrebačkom Županijskom sudu Hina saznaje da je kaucija uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će biti doveden iz Remetinca gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Todorić će se na tom ročištu obavezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predat i pasoš koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje pasoša Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remetinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Izvor: Fena

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Laik

20.11.2018 14:03

Pošten neki covjek.Zivim u Americi 65% ljudi nemaju 2500 dolara na računu i banci, 55% kasni sa plaćanjem računa . Nista mi drugo ne preostaje nego da se vratim u Bosnu, Srbiju ili Hrvatsku pa da se obogatim.

ODGOVORITE
Name

Ante

20.11.2018 16:19

Bravo Todoricu svisu oni buranija za tebe pa otkud lova klepio pametan covo POZDRAV TODORICU

ODGOVORITE
Name

MILAN

20.11.2018 17:54

Nesto u celoj prici oko Agrokora puno smrdi.O ogromnim pronevjerama se radi,ali sta je drzava Hrvatska radila zadnjih desetak godina oko kontrole racuna i eventualne pronevjere?Nije to Todoric mogao sve naprasno uraditi.Po ovim sto oni pricaju,krađa stoleca!Gde?Kako se mogla desiti pored tolikih kontrola inspektorata,banaka...verovatno se tu debelo reketiralo sa politicarima iz dugogodisnjeg perioda.Ne znam da jedino on ide na linc zbog ogromnih dugovanja,a drzava nista nije znala....strasno...ili ako je znala sto nije odmah reagovala...ma sve je to na Balkanu slicno ili isto...jos clanica EU!

ODGOVORITE