ЛН: Холандија има шансу да се врати у великом стилу!

Пре само годину дана холандски репрезентативни фудбал је изгледао безнадежно, након пропуштања другог великог такмичења у низу.  Холандији довољан бод за прво место! "Иако су у кризи, Немци немају разлога за бригу. И даље имају врхунске фудбалере и играју добро, упркос чињеници да им резултати не иду у прилог. Немачка је пуна талената, али тренутно им је тешко јер је нација навикла на победе", каже Роналд Куман.

Фудбал 19.11.2018 | 16:45
ЛН: Холандија има шансу да се врати у великом стилу!
Међутим, долазак Роналда Кумана потпуно је преокренуо ситуацију и сада је Холандија опет селекција која побеђује најбоље тимове света.

"Орање" је препород потврдило пре неколико дана великом победом над шампионом света Француском.

Ипак, један од битнијих мечева ове генерације је на програму у понедељак у Гелзенкирхену.

Холандија гостује Немачкој у последњем колу групне фазе Лиге нација. Довољан јој је реми да освоји Групу 1 и неочекивано се нађе на финалном турниру новог такмичења.

Немци су већ испали из елитног ранга Лиге нација, а у последњем мечу Холанђани имају прилике да претекну Французе на првом месту, за шта им је довољан и бод. 

Холанђанима неће бити лако на Велтинс арени, иако је Немачка остала без шанси. "Панцери" ће сигурно бити мотивисани да се колико-толико искупе навијачима за лош наступ у ЛН.

Пре свега, тим Јоакима Лева ће покушати да се директно реваншира Холанђанима што су их победом над Француском избацили у Лигу Б.

Уколико Немачка победи, Холандија ће остати без првог места и финалног турнира који ће се у јуну играти у Португалу.

Ремијем у Милану са Италијом (0:0) Португалци су освојили Групу 3 и обезбедили пласман на завршни турнир, Енглези и Швајцарци су јучерашњим тријумфима над Хрватском (2:1), односно Белгијом (5:2) завршили на челу Групе 4 и Групе 2, а остало је још да видимо ко ће бити на водећој позицији прве групе.

Холандија у Гелзенкирхену игра против Немачке (20.45, Спорт Клуб 1) и довољан јој је бод да сустигне Французе (имали би по 7 бодова), после чега би их и претекла јер има бољи међусобни скор (1:2, 2:0). Али ни Немцима тај меч није безначајан, иако су одавно прежаљени и испали у Дивизију Б. Панцери играју за први шешир.

Немачка је након очајног издања на Светском првенству разочарала и у Лиги нација. Прво су одиграли без голова са Француском, потом уписали поразе на гостовањима Холандији и Триколорима. Упркос лошим резултатима Јоахим Лев нема намеру да се захвали искуснијим играчима, иако последње мечеве користи како би подмладио репрезентативни кадар. 

"Штета због тренутне ситуације у Лиги нација, али не планирам да се одрекнем старијих играча. Потребно је да извучемо поуке из неуспешне године, урадимо шта треба и кренемо напред", рекао је Лев.

Марко Ројс (ни)је спреман за вечерашњи дуел.

"Ако не буде сто посто фит, неће играти. Био би то превелики ризик."

Холандија је након разочаравајућег периода и неиграња на два велика такмичења коначно почела да пружа квалитетне партије, па није претерано рећи да Лале под Роналдом Куманом делују као да заиста поседују потенцијал за сам светски крем. Сигурним победама над Немачком и Француском осигурале су останак у најјачој групи, а, као што смо рекли, бод у Гелзенкирхену ће им бити довољан за прво место.

"Иако су у кризи, Немци немају разлога за бригу. И даље имају врхунске фудбалере и играју добро, упркос чињеници да им резултати не иду у прилог. Немачка је пуна талената, али тренутно им је тешко јер је нација навикла на победе", рекао је Куман. 

НЕМАЧКА - ХОЛАНДИЈА 20.45
Стадион: Фелтинс Арена
Капацитет: 54.740
Судија: Овидију Хацеган

Пројектоване поставе:

Немачка (3-4-3): Нојер - Гинтер, Зуле, Ридигер - Кимих, Крос,  Хаверц, Хектор - Ројс, Гнабри, Сане

Холандија (4-3-3): Силесен - Дамфрис, Де Лихт, Ван Дајк, Блинд - Вајналдум, Ф. де Јонг, Де Рон - Бергвајн, Депај, Бабел

Повреде и суспензије:

Немачка: Дракслер, Тер Штеген, Ут

Осим овог меча, у понедељак се играју још пет утакмица које одлучују о пласману у виши ранг, односно елиминацији у нижи.

У центру пажње ће свакако бити комшијски дуел Чешке и Словачке које се боре за опстанак у Лиги Б. Оба тима имају по три бода у Групи 1, а у првом међусобном сусрету Чешка је славила у Словачкој 2:1.

То значи да Словаци морају да победе у Прагу ако желе да остану у другој дивизији.

У Лиги Ц Норвешка и Бугарска воде борбу за прво место у Групи 3 и виши ранг. Имају по десет бодова и играју против Кипра, односно Словеније.

Ако оба тима победе или изгубе, прва ће бити Норвешка због боље гол разлике. Бугарска може даље само ако освоји више бодова од Скандинаваца.

Два битна меча на програму су и у Лиги Д. Македонији је довољан бод против Гибралтара за "скок" у Лигу Ц, или пораз Јерменије у Лихтенштајну.

Македонци без Пандева на Гибралтар! У сваком случају, циљ је јасан - напасти од првог минута и обезбедити пласман у Дивизију Ц.

Селекција Белорусије је изборила промоцију у Дивизију Ц освојивши 14 бодова из шест мечева и фантастичном гол-разликом 10:0. Селекција Игора Кријушенка у последњој утакмици у Групи 2 савладала је Сан Марино на гостовању у Серавалеу резултатом 2:0. Белорусима је ово било четврто славље, уз два ремија против Молдавије без голова. Луксембуржани су се надали некаквом чуду у Сан Марину, али им ни оно не би било довољно, с обзиром да су синоћ ремизирали у гостима са Молдавијом (1:1).

У понедељак се наставља такмичење у Дивизији Д. Репрезентативци Гибралтара су забележили неке солидне партије и наступ у Лиги нација сигурно им је много значио ради стицања искуства. Ипак, Македонци су квалитетнији, што се видело и у њиховом првом дуелу, те је победа домаћих уз солидан број голова најреалнији (20.45, Спорт Клуб 3). Наше јужне комшије држе конце у својим рукама, довољан им је и бод, питање је само да ли ће искористити прилику. На овом мечу неће моћи да рачунају на Горана Пандева, али Македонци свакако имају квалитетан нападачки арсенал.

"Добро нам је познат Гибралтаров стил. Претежно су оријентисани на одбрану и чекају шансу преко контранапада. Рекао сам већ, није битно против кога играмо, него за шта, а то је прво место и домаћи терен у полуфиналу плеј-офа. Не волим да коментаришем одсуства, Пандев ће нам сигурно недостајати, али морамо да одиграмо за њега. Фаворити смо, волео бих да рано начнемо Гибралтар. Нема потребе за нервозом, само морамо да будемо агресивни од прве секунде", рекао је селектор Македоније Игор Ангеловски.

Слично размишља и офанзивац Аека из Ларнаке Иван Тричковски.

"Не очекујем лаку победу, али очекујем посвећеност на највишем нивоу. Само тако можемо да дођемо до тријумфа. Имамо историјску шансу", рекао је некадашњи нападач Црвене звезде. 

Шта рећи о окршају Андора - Летонија (18.00, Спорт Клуб ХД)? Реч је о утакмици без икаквог значаја, осим пуког међусобног престижа екипа које су наступима у овом такмичењу још једном показале да су на дну европског фудбала. Андора би требало да има благу предност будући да је домаћин.

Грузини су осигурали промоцију у Дивизију Ц, али сигурни смо да ће желети да се на прави начин опросте од својих навијача. Казахстанци су без икаквих мотива, а пре два месеца на свом терену изгубили су 2:0. Кецу придружите и поготке. Пренос меча је на другом каналу Спорт Клуба у 18.00.

Лихтенштајн је у септембру у Јеревану пружио солидан отпор, али су бодови ипак припали Јерменији која је фаворит и сада, без обзира на то што никако не може да се похвали резултатима које постиже на страни. Пренос је на Спорт Клубу 7 у 20.45.

Лига А:
20.45 Немачка – Холандија

Лига Б:
20.45 Чешка – Словачка
20.45 Данска – Ирска

Лига Ц:
20.45 Бугарска – Словенија
20.45 Кипар – Норвешка

Лига Д:
18.00 Андора – Летонија
18.00 Грузија – Казахстан
20.45 Лихтенштајн – Јерменија
20.45 Македонија – Гибралтар

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар