Манчестер нашао замјену за Марсијала!

Крило из Бразила, зове се Евертон, сипа као киша! А и цена је прихватљива за Црвене ђаволе. . .

Фудбал 20.11.2018 | 14:00
Манчестер нашао замјену за Марсијала!
Умео је Гремио да заради леп новац последњих година продајом неких од својих најистакнутијих фудбалера европском клубовима, а по свему судећи опариће се и предстојеће зиме ако се обистие најаве о трансферу Евертона Соареса у – Манчестер јунајтед!

Реч је о једном од понајбољих првотимаца клуба из Порто Алегреа, ове сезоне дао је 16 и наместио три гола у свим такмичењима, а посебно инспирисан био је у Копа Либертадорес, погодивши пет пута за напредак бразилског тима до полуфинала такмичења у коме је испао од Ривера. Све то није промакло Манчестеру који је за почетак послао скауте у Бразил да у завршници тамошње Серије А (остала још три кола) до танчина испрате игре левог крила, способног да се пребаци и на супротни крај терена, а по потреби дејствује у средини. Одмах су имали шта да виде, јер је синоћ Евертон био стрелац поготка против Шапоканенсеа, у тријумфу 2:0.

Према сазнањима Сана, а иста има и Глобоешпорте, Јунајтед би за почетак понудио Гремију око 30.000.000 фунти. То је око 33.700.000 евра. Опет, излазла клаузула 22-годишњег крила постављена је на чак 67.000.000  евра – дупло више од онога што је клуб са Олд Трафорда спреман одмах да плати – међутим, како је реч о Бразилцима, свакакви договори су могући и они су знатно флексибилнији за разлику од Европљана, па се очекује да спусте цену.



Уколико Евертон Соарес стигне на Театар снова, то би могло да угрози позицију Антонија Марсијала. Јесте да Француз игра најбољу сезону откако је дошао из Монака, помиње се да је подигао захтеве за потпис новог уговора (постојећи му истиче у јуну) на чак 57.000.000 евра у периоду од наредних пет година, али договора (још) нема. Можда и због чињенице да се у трку укључио Интер, посредством новог спортског директора Бепеа Мароте, који га је желео у Јувентусу. Уколико Марсијал стварно напусти Манчестер то би отворило Евертону простор да се докаже Жозеу Мурињу и лакше уђе у првих 11.

Буде ли Евертон потписао за Јунајтед постао би најскупље плаћени фудбалер Гремија у историји. Барселона је летос довела везисту Артура за 31.000.000 евра, а све наводи на закључак да ће га крилни нападач потиснути на друго место. И тако наставити низ играча који су из Порто Алегреа стизали у Европу и у њој се доказивали, као што су чинили Лукас Леива, Марио Фернандес, Даглас Коста, Вендел...



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар