Mančester našao zamjenu za Marsijala!

Krilo iz Brazila, zove se Everton, sipa kao kiša! A i cena je prihvatljiva za Crvene đavole. . .

Fudbal 20.11.2018 | 14:00
Mančester našao zamjenu za Marsijala!
Umeo je Gremio da zaradi lep novac poslednjih godina prodajom nekih od svojih najistaknutijih fudbalera evropskom klubovima, a po svemu sudeći opariće se i predstojeće zime ako se obistie najave o transferu Evertona Soaresa u – Mančester junajted!

Reč je o jednom od ponajboljih prvotimaca kluba iz Porto Alegrea, ove sezone dao je 16 i namestio tri gola u svim takmičenjima, a posebno inspirisan bio je u Kopa Libertadores, pogodivši pet puta za napredak brazilskog tima do polufinala takmičenja u kome je ispao od Rivera. Sve to nije promaklo Mančesteru koji je za početak poslao skaute u Brazil da u završnici tamošnje Serije A (ostala još tri kola) do tančina isprate igre levog krila, sposobnog da se prebaci i na suprotni kraj terena, a po potrebi dejstvuje u sredini. Odmah su imali šta da vide, jer je sinoć Everton bio strelac pogotka protiv Šapokanensea, u trijumfu 2:0.

Prema saznanjima Sana, a ista ima i Globoešporte, Junajted bi za početak ponudio Gremiju oko 30.000.000 funti. To je oko 33.700.000 evra. Opet, izlazla klauzula 22-godišnjeg krila postavljena je na čak 67.000.000  evra – duplo više od onoga što je klub sa Old Traforda spreman odmah da plati – međutim, kako je reč o Brazilcima, svakakvi dogovori su mogući i oni su znatno fleksibilniji za razliku od Evropljana, pa se očekuje da spuste cenu.



Ukoliko Everton Soares stigne na Teatar snova, to bi moglo da ugrozi poziciju Antonija Marsijala. Jeste da Francuz igra najbolju sezonu otkako je došao iz Monaka, pominje se da je podigao zahteve za potpis novog ugovora (postojeći mu ističe u junu) na čak 57.000.000 evra u periodu od narednih pet godina, ali dogovora (još) nema. Možda i zbog činjenice da se u trku uključio Inter, posredstvom novog sportskog direktora Bepea Marote, koji ga je želeo u Juventusu. Ukoliko Marsijal stvarno napusti Mančester to bi otvorilo Evertonu prostor da se dokaže Žozeu Murinju i lakše uđe u prvih 11.

Bude li Everton potpisao za Junajted postao bi najskuplje plaćeni fudbaler Gremija u istoriji. Barselona je letos dovela vezistu Artura za 31.000.000 evra, a sve navodi na zaključak da će ga krilni napadač potisnuti na drugo mesto. I tako nastaviti niz igrača koji su iz Porto Alegrea stizali u Evropu i u njoj se dokazivali, kao što su činili Lukas Leiva, Mario Fernandes, Daglas Kosta, Vendel...



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar