Ухапшен опасан бјегунац у Трну

Бобан Раилић (24) из Трна код Лакташа означен као насилна и особа опасна по околину ухапшен је у четвртак у спектакуларној акцији Интервентне јединице Судске полиције РС у којој је за длаку избјегнута употреба оружја, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 17.11.2018 | 14:09
Ухапшен опасан бјегунац у Трну
– Обзиром на напомене Основног суда Бањалука, те Полицијске станице Трн да се ради о особи која је насилна и опасна по околину, те да га је потребно одмах ухапсити, сачињен је детаљан план акције хапшења. У акцији су учествовале двије групе службеника судске полиције, у цивилу и униформама – објаснио је за Српскаинфо директор Судске полиције РС Жељко Драгојевић.

Детаљним обиласком терена Раилић је у четвртак лоциран у локалу „Оаза“ у Гламочанима код Трна.

– Два службеника Судске полиције РС у цивилу ушли су у локал, те на основу фотографије утврдили да се у локалу налази Бобан Раилић. Након тога активирана је група у униформама и са обиљеженим возилом – навео је Драгојевић.

Када је возило судске полиције дошло до поменутог локала, Раилић га је примијетио, па знајући да је у току потрага за њим, устао је и покушао побјећи.

Двојица судских полицајаца у цивилу покушали су одмах зауставити Раилића да не изађе из локала, али је бјегунац пружао отпор и на све начине покушвао да изађе напоље. На крају је уз пријетњу да ће судски полицајци употријебити оружје, Раилић ипак савладан, те су му стављене лисице на руке.

– Раилић је ухапшен у складу са Законом о судској полицији РС, правилницима о употреби ватреног оружја и осталих средстава принуде, те употребом физичке снаге. О свему је сачињена службена забиљешка – објаснио је директор Судске полиције РС Жељко Драгојевић.

Основни суд у Бањалуци у јануару ове године осудио је Раилића на шест мјесеци затвора због крађе аутомобила БМW. 

Раилић је осуђен након што је са бањалучким тужилаштвом договорио споразум о признању кривице.

Према пресуди Раилић је у мају прошле године од оштећеног Радомира К. украо БМW чија је вриједност процијењена на 11.990 марака.

– Раилић је 11. маја 2017. године дошао до дворишта породичне куће оштећеног, отворио капију и ушао БМW који је био откључан, те га је отворио  и сјео на место возача. Затим је из касете узео контакт кључ којим је упалио БМW и одвезао се из дворишта. Ауто је предао саучеснику Дамиру Ј.- било је наведено у пресуди Основног суда Бањалука.

За крађу БМW Раилићу је исплаћено 300 марака.

Амнестиран
У складу са Законом о амнестији РС који је усвојен у јулу ове године Бобану Раилићу је од укупне казне од шест мјесеци „скинута“ четвртина.

Према овом закону све правоснажно осуђене особе које су се у тренутку доношења закона налазиле у затворима или су чекале одлазак на извршење амнестиране су за четвртину казне.

(Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бобан

17.11.2018 14:04

Раилиц је глуп ко ноц и приводе га свако мало у полицијске станице бањалуке, ста глуме ови из судске није ми јасно, какав црни план акције?! За 6 мјесеци затвора?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

2 мјесеца

17.11.2018 15:47

У МАЈУ АМНЕСТИРАН И ОСТАЛА МУ ДВА МЈЕСЕЦА,ОД УКУПНО 6,ДАКЛЕ 4 ПОМИЛОВАН.СУДСКОЈ ПОЛИЦИЈИ ТРЕБА ЗАБРАНИТИ ХАПСЕЊА,ДОК ИМАМО РЕГУЛАРНУ ПОЛ.

Name

Бањалуцанин

17.11.2018 15:57

КО ЈЕ БОБАН РАИЛИЦ СТА ЈЕ РАДИО КАД ЈЕ ТОЛИКО ОЗЛОГЛАСЕН ЈА ЕВО ПРВИ ПУТ ЦУЈЕМ ЗА ЊЕГА...

Name

Y

17.11.2018 16:01

Пустите момка,прогласите га психијатријским слуцајем(као и многе),на крају вам буде главни специјалац у дрзави или неки савјетник у Влади

Name

Ми

17.11.2018 16:23

локал "оаза" је у мјесту Трн а не у Гламочанима а ухапшени је једана обична будалетина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор Нагиб

17.11.2018 18:08

У нека сретнија времена ухапсио би га Милцонер са пендреком без икаквих проблема,али добро, нека судске полиције,ста цес, боље да дјеца несто раде него да се дрогирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим

17.11.2018 18:36

'О свему је сачињена службена забиљешка'..., рече директор полиције, на крају ове компликоване, захтјевне и сложене операције. Свака част. Алал вјера и ејвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахххааааа

18.11.2018 03:37

О мајко мила,па писете бар о особама које не познајемо,измислите лика.Овај је кокосар блентави.Цуј...акција полиције, ахххаааха ! Моја баба би га тавом за палацинке ухапсила ! Амнеатиран...па ста сте га оптузивали уопсте ако сте га амнестирали прије него сто је одлезао тих пар дана кретени једни,и полицијски који правите спектакл као да сте у ријалитију неком и правосудни који су амнестирали тог лоповцица !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

18.11.2018 04:03

Какав опасан лик? Ста прицате ви? Мозда није хтио да ради за инспекторе у цивилу. Опаснијих ликова има ради за мафију са знацком али се слободно крецу по БЛ. Позвали те са маскама да хапсе. Сто несавију и ломе руке правим злоцинцима. Фуј здепи једне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

19.11.2018 08:44

У слатини је тај лопов усао у двористе у три сата ноцу разбио ми ауто од једанајест хиљада и на куци прозор од два квадрата ивец је просло цетири мијесеца како тузиластво сути,. а ви писете да је он небитан па нека и вама прави неред у васем двористу не подрзавајте такве јер це некоме доци главе

Name

Правда

02.02.2019 00:13

Ти из Слатине неце ти нико то без разлога урадити боље ти је да ћутиш

ОДГОВОРИТЕ