Uhapšen opasan bjegunac u Trnu

Boban Railić (24) iz Trna kod Laktaša označen kao nasilna i osoba opasna po okolinu uhapšen je u četvrtak u spektakularnoj akciji Interventne jedinice Sudske policije RS u kojoj je za dlaku izbjegnuta upotreba oružja, saznaje Srpskainfo.  

Republika Srpska 17.11.2018 | 14:09
Uhapšen opasan bjegunac u Trnu
– Obzirom na napomene Osnovnog suda Banjaluka, te Policijske stanice Trn da se radi o osobi koja je nasilna i opasna po okolinu, te da ga je potrebno odmah uhapsiti, sačinjen je detaljan plan akcije hapšenja. U akciji su učestvovale dvije grupe službenika sudske policije, u civilu i uniformama – objasnio je za Srpskainfo direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

Detaljnim obilaskom terena Railić je u četvrtak lociran u lokalu „Oaza“ u Glamočanima kod Trna.

– Dva službenika Sudske policije RS u civilu ušli su u lokal, te na osnovu fotografije utvrdili da se u lokalu nalazi Boban Railić. Nakon toga aktivirana je grupa u uniformama i sa obilježenim vozilom – naveo je Dragojević.

Kada je vozilo sudske policije došlo do pomenutog lokala, Railić ga je primijetio, pa znajući da je u toku potraga za njim, ustao je i pokušao pobjeći.

Dvojica sudskih policajaca u civilu pokušali su odmah zaustaviti Railića da ne izađe iz lokala, ali je bjegunac pružao otpor i na sve načine pokušvao da izađe napolje. Na kraju je uz prijetnju da će sudski policajci upotrijebiti oružje, Railić ipak savladan, te su mu stavljene lisice na ruke.

– Railić je uhapšen u skladu sa Zakonom o sudskoj policiji RS, pravilnicima o upotrebi vatrenog oružja i ostalih sredstava prinude, te upotrebom fizičke snage. O svemu je sačinjena službena zabilješka – objasnio je direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

Osnovni sud u Banjaluci u januaru ove godine osudio je Railića na šest mjeseci zatvora zbog krađe automobila BMW. 

Railić je osuđen nakon što je sa banjalučkim tužilaštvom dogovorio sporazum o priznanju krivice.

Prema presudi Railić je u maju prošle godine od oštećenog Radomira K. ukrao BMW čija je vrijednost procijenjena na 11.990 maraka.

– Railić je 11. maja 2017. godine došao do dvorišta porodične kuće oštećenog, otvorio kapiju i ušao BMW koji je bio otključan, te ga je otvorio  i sjeo na mesto vozača. Zatim je iz kasete uzeo kontakt ključ kojim je upalio BMW i odvezao se iz dvorišta. Auto je predao saučesniku Damiru J.- bilo je navedeno u presudi Osnovnog suda Banjaluka.

Za krađu BMW Railiću je isplaćeno 300 maraka.

Amnestiran
U skladu sa Zakonom o amnestiji RS koji je usvojen u julu ove godine Bobanu Railiću je od ukupne kazne od šest mjeseci „skinuta“ četvrtina.

Prema ovom zakonu sve pravosnažno osuđene osobe koje su se u trenutku donošenja zakona nalazile u zatvorima ili su čekale odlazak na izvršenje amnestirane su za četvrtinu kazne.

(Srpskainfo)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Boban

17.11.2018 14:04

Railic je glup ko noc i privode ga svako malo u policijske stanice banjaluke, sta glume ovi iz sudske nije mi jasno, kakav crni plan akcije?! Za 6 mjeseci zatvora?!

ODGOVORITE
Name

2 mjeseca

17.11.2018 15:47

U MAJU AMNESTIRAN I OSTALA MU DVA MJESECA,OD UKUPNO 6,DAKLE 4 POMILOVAN.SUDSKOJ POLICIJI TREBA ZABRANITI HAPSENJA,DOK IMAMO REGULARNU POL.

Name

Banjalucanin

17.11.2018 15:57

KO JE BOBAN RAILIC STA JE RADIO KAD JE TOLIKO OZLOGLASEN JA EVO PRVI PUT CUJEM ZA NJEGA...

Name

Y

17.11.2018 16:01

Pustite momka,proglasite ga psihijatrijskim slucajem(kao i mnoge),na kraju vam bude glavni specijalac u drzavi ili neki savjetnik u Vladi

Name

Mi

17.11.2018 16:23

lokal "oaza" je u mjestu Trn a ne u Glamočanima a uhapšeni je jedana obična budaletina

ODGOVORITE
Name

Inspektor Nagib

17.11.2018 18:08

U neka sretnija vremena uhapsio bi ga Milconer sa pendrekom bez ikakvih problema,ali dobro, neka sudske policije,sta ces, bolje da djeca nesto rade nego da se drogiraju.

ODGOVORITE
Name

Aferim

17.11.2018 18:36

'O svemu je sačinjena službena zabilješka'..., reče direktor policije, na kraju ove komplikovane, zahtjevne i složene operacije. Svaka čast. Alal vjera i ejvala.

ODGOVORITE
Name

Ahahhhaaaaa

18.11.2018 03:37

O majko mila,pa pisete bar o osobama koje ne poznajemo,izmislite lika.Ovaj je kokosar blentavi.Cuj...akcija policije, ahhhaaaha ! Moja baba bi ga tavom za palacinke uhapsila ! Amneatiran...pa sta ste ga optuzivali uopste ako ste ga amnestirali prije nego sto je odlezao tih par dana kreteni jedni,i policijski koji pravite spektakl kao da ste u rijalitiju nekom i pravosudni koji su amnestirali tog lopovcica !

ODGOVORITE
Name

Realitic

18.11.2018 04:03

Kakav opasan lik? Sta pricate vi? Mozda nije htio da radi za inspektore u civilu. Opasnijih likova ima radi za mafiju sa znackom ali se slobodno krecu po BL. Pozvali te sa maskama da hapse. Sto nesaviju i lome ruke pravim zlocincima. Fuj zdepi jedne...

ODGOVORITE
Name

xxxx

19.11.2018 08:44

U slatini je taj lopov usao u dvoriste u tri sata nocu razbio mi auto od jedanajest hiljada i na kuci prozor od dva kvadrata ivec je proslo cetiri mijeseca kako tuzilastvo suti,. a vi pisete da je on nebitan pa neka i vama pravi nered u vasem dvoristu ne podrzavajte takve jer ce nekome doci glave

Name

Pravda

02.02.2019 00:13

Ti iz Slatine nece ti niko to bez razloga uraditi bolje ti je da ćutiš

ODGOVORITE